Ett hjärta - En förening
söndag, maj 19, 2024

Viktigt möte mot 1.90

lindgren_nyk_061022.jpg
Söndagens match mot Nyköping hemma på Hovet känns som en mycket viktig händelse och två frågor ställer jag mig själv.
Ska vår första tre-poängare komma i Allsvenskan tredje omgång?
Kommer det lika mycket publik som mot Västerås?
Jag hoppas och tror att svaren är ja på bägge frågorna.
Inför Hammarby - Nyköping
2007-09-23 18.00, Hovet


Nyköping

Gästerna har likt oss inte tagit några poäng än i Allsvenskan. Det har blivit förluster mot de bägge skånska lagen Rögle (förlust med 3-1 i Ängelholm) och Malmö (torsk hemma med 3-5). Senast mot Malmö hängde inte Nyköpingsspelarna med när skåningarna drog upp tempot i första perioden och tvingades ta många ganska onödiga utvisningar. Malmös bägge första mål såg ut att vara tavlor av 1.90's målvakt Martin Holst. Andra hälften av matchen är ganska jämn och Nyköping spelar upp sig. Spelmässigt ser Nyköping ut som Nyköping, inte mycket nytt enligt mig.


Hammarby

Med två inledande förluster är det nu dags för Bajen att kriga till sig säsongens första poäng. Den snöpliga förlusten i onsdags nere i mörkaste Växjö (7-5) måste ändå ha lämnat positiva vibrationer i både laget  och ledningen. De visade att man kan utmana ett förmodat play off-lag i deras hemma-arena.
Att det krävs full insats i tre perioder för att slå 1.90 på Hovet är inget att hymla med. Med mycket skridskoåkning så blir gästerna darriga och varför inte skjuta mycket på ovan nämnde Holst?
Enligt lagledare Mats Göransson så har laget inte mycket skador. Simon Laudon-Sörlin rehabiliteras fortfarande för sin skada och det är osäkert om Johan Andersson kommer till spel efter en smäll han ådrog sig i växjö. Christopher Dahlén som var sjuk senast är tillbaka vilket är en förstärkning.


Matchtips

Bajen vinner med 6-3. Jajemän!


Publiken och ekonomin

Som alla (eller nästan alla) Bajare känner till vid det här laget är Hammarby Hockeys ekonomi riktigt usel just nu. Därför är det viktigt att alla rättroende söderorienterade killar och tjejer kommer på våra hemmafighter, även mot mindre namnkunniga lag som typ Nyköping och Sundsvall. Kan vi komma upp i 1000 personer i publiken gör det att det kommer in välbehövliga slantar i kassakistan och fogdens skugga bleknar.

Ställ upp för Hockeyn - Ta dig till Hovet!

PS. Du som ännu inte hämtat ditt säsongskort kan göra detta från 16.00 på Restaurang Röda Kvarnen.
DS.
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024