Ett hjärta - En förening
fredag, juni 14, 2024

SSK starkast i Scaniarinken

263810739_612854616643837_6885962116570146046_n.jpg

Andra raka förlusten för Hammarbys damlag kom under söndagen - Södertälje vann med 2-1 i Scaniarinken.

Det var ett rejält övertag för hemmalaget i den första perioden, Bajen hade svårt att hänga med i det höga tempot. Det blev ändå bara ett mål, som kom till när tre (!) SSK-spelare kom ensamma med Linnea Holterud. Ganska symptomatiskt för matchen, då Hammarby hade svårt att få stopp på de blixtsnabba kontringarna från hemmalaget.

 

Spelmässigt var det desto jämnare i den andra perioden, men domaren blåste väldigt frisk i sin pipa vilket hemmalaget utnyttjade - 2-0 i numerärt överläge.
Med knappt fyra minuter kvar av perioden blev det väldigt händelserikt. Cecilia Libassi störtade mot mål och (åtminstone som det såg ut från läktarplats) blev intryckt i målvakten, men det var Hammarbyspelaren som fick utvisning.

 

I det efterföljande power playet satte SSK in rejält tryck mot Hammarbykassen, och det var Holteruds tur att åka på en smäll samtidigt som pucken gick i mål. Efter lång betänketid underkändes målet, men av vilken anledning behagade domaren eller speakern inte tala om för publiken. Vi gissar på spelare i målgården, för det var trångt där. Medan domaren funderade låg Linnea kvar på isen och hade väldigt ont. Då Bajen inte hade någon reservmålvakt på plats blev läget väldigt oroligt. Domarens beslut blev att tidigarelägga pausvilan, för att sedan spela klart slutminuterna av den andra perioden efter spolning.

 

Hammarbys ledare lyckades tack och lov lappa ihop Linnea under pausen, så pass att hon kunde fortsätta spela. Bajen reducerade i power play tidigt i den tredje perioden, och hade en del lägen att utjämna. Tyvärr blev det lite för många besök i utvisningsbåset för att den riktiga forceringen skulle komma, och SSK kunde hålla undan till seger med 2-1 vilket vi nog får beteckna som rättvist. Period 2 och 3 var jämna, men hemmalaget borde nog ha haft en större ledning med sig från den första tredjedelen sett till spelövertaget.

 

Anna Hjortstorp delade ut:

 

3 korvar till #22 Linnea Örnqvist

2 korvar till #31 Linnea Holterud Olsson

1 korv till #7 Cecilia Libassi

 

Ställningen efter 3 omgångar av Damettan Topp-4

 

20 korvar: #22 Linnea Örnqvist

14 korvar: #25 Johanna Blomkvist

11 korvar: #68 Ida Nikula, #31 Linnea Holterud Olsson

10 korvar: #6 Filippa Wahlfried

8 korvar: #72 Lucia Zaborska

6 korvar: #4 Maja Nyberg

5 korvar: #14 Sigrid Jason, #17 Elin Eriksson

3 korvar: #30 Rebeka Sadecka, #18 Linn Asplund

2 korvar: #1 Sandra Borglycke, #7 Cecilia Libassi

1 korv: #33 Henny Franzén, #3 Petra Eriksson

Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024