Ett hjärta - En förening
torsdag, mars 28, 2024

Oavgjort mot Köping

I en alltmer risig ishall ute på Sätra IP där fukten härskar och fläktar går på högvarv satte träningsmatchandet för killarna i A-laget igång men det var väl inte med en rivstart, kanske mer en försiktig mjukstart på låga växlar som vi fick åse.

Köping var väl en smula mer på alerten från start, lite väl alerta vill jag mena ty det var inte någon snällhockey de bjöd på, två matchstraff ådrog de sig i andra perioden där den första kom efter en knätackling och den andra för något jag inte såg på grund av den förhärskande imman på plexiglaset. I spelet 5 mot 5 hade gästerna kanske ett litet övertag men de våra försvarade sig bra och Marcus Due-Boje i kassen gjorde ett mycket bra intryck.

Bajens spel i numerärt överläge var inte speciellt bra som det sällan är under sensommaren. Det lär ta några matcher innan våra killar spelar i hop sig och visst syntes det att vi kan få ihop ett riktigt bra gäng till seriestart. Försvarsspelet såg helt okay ut, speciellt med förra säsongen i färskt minne.

I tredje perioden tog Bajen ledningen med 1-0 då Joonas Ruotsaari, välplacerad framför motståndarkassen i powerplay kunde få in pucken efter skott av Pontus Okerblad (assist även på Joakim Albertsson). Köping kvitterade i slutet av perioden och matchen avslutades med fem minuter fruktlös övertid.

På det stora hela en typisk första trevande träningsmatch.
Då inga stångkorvar delas ut för träningsmatcher så får det bli en baconlindad stjärna till Marcus Due-Boje som Bajens bäste för dagen.

På läktaren var ration mellan publik och publikvärdar ca 3:1, ca 30 åskådare och och 10+ gulvästar. Härligt att träffa alla gamla vänner igen!

Högtalarna i hallen spred härligt disharmoniska meddelanden som blev allt svårare att uppfatta ju längre in i matchen vi kom. Det finns mycket att fixa i rucklet.