torsdag, mars 28, 2024

Stabil seger mot Nacka!

Tvåmålsskytten Patrik Hageman klappas om av Peter Danielsson. Foto: Peter Jonsson.

Hammarby Hockey tog idag emot jumbon i serien, Nacka, hemma i LW-Hallen i Sätra, i den 16:e omgången i Division 1 D.
En stabil insats av Bajen vilket ledde till en 6-1 seger trots att domare Westermark hjälpte Nacka en hel del!
En glad Henrik Karlsson efter 1-0-målet.

Period 1
Hammarby rivstartar och efter 47 sekunder så tar Hammarby ledningen 1-0 genom Henrik Karlsson. 9 minuter senare utökar Jesper Kokkonen på egen hand till 2-0. Efter dryga 12 minuter gör vår tryout spelare Tobias Ekström sitt första mål i Bajen när han sätter dit 3-0.
Nacka får chansen i slutet av perioden att spela powerplay då Toftgård åker ut 2 min för crosschecking men lyckas inte göra nåt mål. Bra boxplay av Bajen. Under sista minuten åker Hampus Harlestam ut men Nacka lyckas inte med något och perioden slutar med en 3-0 ledning för Bajen.

Tobias Ekström gjorde sitt första mål.

Period 2
Nacka får inleda i PP men Bajen håller undan. 8 minuter in i andra blir det en dubbelutvisning, Jesper Kokkonen för Hooking & Thomas Mader för slashing. Det blir spel 4 mot 4, sedan får Bajen spela 4 mot 3 och när vi blir fullt manskap igen så ökar vi till 4-0 i PP då Hampus Harlestam kan lägga in pucken i mål. Ett fint passningsspel, Toftgård & Beckman får ass och i samma veva tar Nacka time out!
Hageman i Bajen åker ut och chans för Nacka att i PP spräcka nollan. Bajen klarar dock av detta men efter det så slarvar Bajen i anfallszon, Nackas Pontus Palmborg kommer fri mot Anton och reducerar till 4-1. Nacka får efter det chans att spela powerplay i 5 mot 3 men Hammarby klarar av detta. Återigen i slutet av perioden åker Bajen på en utvisning. Inget mål dock och Bajen leder 4-1 efter andra perioden.

Jesper Kokkonen - en stilstudie.

Period 3
Hammarby inleder med en man på utvsingsbänken men Nacka får inte pucken förbi Anton i målet och Hammarby reder ut detta. Kort efter att Beckman åter är i spel så åker Magnus Toftgård ut 2 min för tripping. Domaren eller rättare sagt zebran gör allt för att Nacka ska vända på matchen. Bra boxplayspel av Bajen och Patrik Hageman kommer i kontring fri mot Nackas målvakt Gustav Griborn och sätter dit 5-1 i numerärt underläge. Zebran fortsätter att hjälpa Nacka och plockar ut Bajenspelare. Denna gång är det Toftgård som får vila i 2 minuter. Men i slutet av denna PP för Nacka kommer Hageman återigen fri mot Nackas keeper, Griborn räddar dock men Hagge är snabbt på returen och sätter dit 6-1.
Slutet av perioden fortsätter med en del utvisningar men matchen slutar 6-1 till Hammarby

"Hagge" gör 6-1.