Ett hjärta - En förening
fredag, april 19, 2024

Äntligen seger i Ishuset!

Bajenklacken vild efter Kevins mål. Foto: Peter Jonsson.

Hammarby gästade ikväll onsdag Ishuset i Tumba för match mot just Tumba Hockey. Matchen var inte den mest välspelade direkt men det blev till slut en seger för de våra med 2-1. Dessutom är det bra att vi i publiken sluter upp på läktaren och sjunger matchen igenom!
En leende Niklas Ekberg (i mitten) efter 0-1-målet.

Period 1:
Hammarby startar bra, trycker på i Tumbas zon och de får svårt att hänga med och slår felpassningar, puck till icing mm.
Efter 3 min spräcker Hammarby Tumbas nolla när Niklas Ekberg skjuter. Maximillian Stenmark inte kan hålla pucken i plocken som hamnar i mål och 1-0 till Hammarby. Jesper Kokkonen får ass på den. 2 minuter senare kvitterar Tumba när det är en avvaktande utvisning och Tumba får in pucken bakom Anton Söderqvist. Såg dock inte hur målet gick till. Spelet böljar fram & tillbaka men 1-1 står sig perioden ut.

Anton Söderqvist in action.

Period 2:
Är Tumbas period. Att dom inte fick in några mål i denna period är nästan en gåta. Dom hade öppet mål men skjuter i ribban. Skapar nästan ständigt tryck i Bajens zon men har en oförmåga att göra mål. Dessutom så storspelar vår Anton och ser till att ställningen fortfarande är 1-1 efter andra. Inte ens en time out efter 14 min i andra spelad hjälpte för Bajen.

Kevin Göransson låter pucken flyga i mål.

Period 3:
Spelet lite bättre av Bajen men skapar inte så väldigt mycket. Dom försöker iallafall menk anske lite för många "göra på egen hand" känns det som. Men när Bajen får chansen att spela i PP 13 min in i tredje så skjuter Kevin Göransson i slutet av detta PP in 2-1 till Bajen! Stort jubel infaller. Men dock så stiger en nervositet då det återstår 5 min av perioden. Med 3 minuter så får Tumba chansen att spela med en man mer då Oscar Llljeroth åker ut 2 min för interference. Men Bajen klarar av detta och tar hem 3 poäng till Söder!

Stångkorvar!!
Undertecknad delar ut denna gång till följande:
3 st korvar till: 7# Kevin Göransson - Pangar dit 2-1 målet i tredje,
2 st korvar till: 1# Anton Söderqvist - Räddar återigen kvar Hammarby i matchen.
1 st korv till: 39# Niklas Ekberg - Kämpar & sliter, borde satt dit några fler mål.
Domare Lennart Meandzija får -1 rand i sin uniform.