fredag, april 19, 2024

Bra insats trots förlust

Hammarby stod upp på ett bra sätt mot serieledande Huddinge i Björkängshallen under söndagen. Det var en bra krigarinsats över hela banan samt en total överlägsenhet på läktaren.
1:a perioden
Hammarby Hockey drabbas omgående av en utvisning och Huddinge tar ledningen en minut in i det numerära överläget. Halvannan minut senare är det Bajens tur att spela med en man mer på banan och trots ett mindre glänsande spel hittar pucken fram till en helt fristående Hampus Harlestam i skottsektorn och han klipper till pucken som går in bakom Huddingekeepern. Hammarbys försvarsspel därefter är bra, de stänger ner ytorna och Anton Söderqvist tar de skott som kommer mot hans kasse. Framåt ser det mycket bättre ut gentemot det första mötet laget emellan, tiden i anfallszon är markant längre och Robert Hestmann i motståndarkassen har en del att göra. Båda lagen drabbas av varsin utvisning innan perioden är till ända men inga fler mål blir det.

2:a perioden
Precis som i första perioden går det emot de våra under de inledande sekunderna, i mittjugan utdöms det ett straffslag för Huddinge men trots Bajenklackens uppmuntran kan inte David Lillieström-Karlsson förvalta den, Anton räddar med ackuratess. Efter knappa tre minuter åker Patrik Hageman ut helt orättvist för en roughing bara för att han inte hinner väja framför Huddinges kasse, väldigt hårt bestraffat av domare Henrik Fluch. Givetvis kommer inte en olycka allena utan Huddinge gör 2-1 då ett skott från blå går in bakom en väl skymd Anton. Fastän de grönvita krigarna i mitten av perioden slarvar i uppspelen med flertalet missade passningar börjar de pressa tillbaka hemmalaget som drar på sig ett par utvisningar. Tyvärr är Huddinges boxplay exemplariskt, de pressar och stressar de våra som har väldigt svårt att etablera något direkt spel i anfallszon. Nåväl, att Bajen är med i matchen syns på skotten i perioden som vinns med 10-9 men det närmaste ett mål Bajen kommer är ett stolpskott.

3:e perioden
Efter ett avklarat numerärt underläge för Bajen står matchen och väger, Bajen ligger på för att få in ett mål samtidigt som Anton Söderqvist avvärjer ett par frilägen. Vid en tekning i Hammarbys zon går pucken direkt tillbaka till en Huddingespelare strax innanför blå som får på en pärla och 3-1 kommer upp på tavlan efter 8.33. Det grönvita anfallsspelet fortsätter och välförtjänt kommer chansen då Huddinge drar på sig ett par utvisningar och det skall bli spel fem-mot-tre i över minuten. Framspelad av Sebastian Johansson och Harlestam reducerar Tobias Beckman till 3-2 med dryga åtta minuter kvar av tredje perren.  Efter ett nytt powerplay för Hammarby som inte resulterar börjar det se stressat forcerat ut av våra mannar, uppspelsfasen låser sig och Huddinge kan få tiden att gå. Det blir aldrig något riktigt läge att ta ut Söderqvist och plocka in en extra utespelare och sluttutan ljuder.

Knapp förlust men en jäkligt bra insats där Hammarby, till skillnad från det första mötet, ligger nära motståndarna i försvarsspelet och visar jävla anamma. Att Huddinge gör två av sina mål i powerplay är inte så mycket att orda om, Bajen drar faktiskt bara på sig åtta minuter i matchen. Framåt ser det bättre ut i spel fem-mot-fem än i numerärt överläge, förutom då i PP2. Tyvärr känns det inte att vår förstafemma kommer helt till sin rätt i matchen, kanske blir de utmanövrerade av motståndarna som gjort sin läxa men det är inte jag rätt man att bedöma. Hampus Harlestam går från klarhet till klarhet och Patrik Hageman gör en riktigt bra match. Kevin Göranssons första period är klockren och Antons målvaktsspel är kanonfint.
Nu väntar Tumba borta i Ishuset på onsdag och detta känns nu som en riktigt viktig match då vi vid vinst håller dem bakom oss i tabellen (i seriebetämmelserna som börjat granskas av supportrar står det att lagen får med sig extrapoäng till fortsättningsserien beroende på tabellplacering i grundserien). Av erfarenhet vet vi att Tumba/Botkyrka är svårspelade på sin hemmabana och de pressade Vallentuna till en uddamålsförlust med 6-5 igår vilket visar att de är på hugget för tillfället. En riktig batalj väntar på onsdag med andra ord!

Publik: 522 personer varav uppåt ett hundratal Bajare som höll ställningarna mycket bra på ståplats, det börjar ljusna en smula på den aktiva supporterfronten! Om vi fortsätter det arbetet hoppas jag att fler ansluter för att skapa stämning och ge röststarkt stöd!

Stångkorvar
Björkängshallens vaktis och tillika Bamsing, Hans Trygg, delar tillsammans med sin kollega Patrik ut så här:
3 st till 1# Anton Söderqvist - stundtals en vägg.
2 st till 5# Sebastian Johansson - Bäst på banan & matchades hårt.
1 st till 9# Hampus Harlestam - bäst i anfallszon.
Domare Fluch får -1 rand i Zebraligan på grund av ett par mycket tveksamma beslut!