tisdag, april 16, 2024

Viktig seger ackompanjerad av skönsång

Hampus Harlestam jublar efter snygga 3-0-målet. Foto: Peter Jonsson.

Hammarby Hockey tog sin fjärde seger i Div 1D under onsdagskvällen då besökarna Gnesta besegrades på ett bra vis. Matchens artist var Hampus Harlestam som gjorde två mål och ett assist. Trots noll kronor i inträdesavgift blev det inte mer än halvfullt i isladan men det viktiga var att en stor del av läktaren bestod av aktiva sjungande supportrar.
1:a perioden
Jämn period med litet övertag för Bajen vilket vi får kvitto på när Hampus Harlestam med 24 sekunder kvar av perioden gör 1-0 fint framspelad av Oscar Liljeroth samt Niklas Ekberg. Dessförinnan tilldöms Gnesta ett straffslag som inte resulterar.

2-0-skytten Emil Mårtensson.

2:a perioden
Bajens lilla spelövertag håller i sig och i powerplay efter knappa fem minuters spel kommer nästa mål då Harlestam passar in pucken till Emil Mårtensson som får in pucken. Några minuter senare kommer matchens delikatess då Hampus Harlestam snurrar upp Gnestas keeper på läktaren och lite retsamt lägger in pucken i mål. Bajen har sedan chansen att utöka ledningen i ett par numerära överlägen men trots fina lägen står sig 3-0 perioden ut.

Dubbel-Johan går till attack.

3:e perioden
Hammarby skapar massor av fina chanser under slutperioden men utdelningen uteblir, istället får Gnesta vind i seglen då de reducerar till 3-1 efter tio minuter. Hammarby tar genast timeout för att få ordning på trupperna. Gnesta försöker att komma närmare och har bland annat ett stolpskott men våra krigare gör det bra och segern är snart vunnen.

Viktig seger, inte så mycket för serietabellen som sådan utan för att vi behöver ha in positiv energi. Nytillskotten Richard Lundin och Robin Kokkonen ser okay ut och kommer att smälta in i truppen på ett bra vis. Dubbel-Johan i hemmakassen gör 30 räddningar och ser bra ut, det är lite tråkigt att han inte får hålla nollan.

Lite K.F.I.B: Gubbhyllan.

Publik: 262 personer. Riktigt bra sång då bl.a. Bamsingarna och ultrasgruppen E1 håller igång matchen igenom. Det är så det ska vara på matcherna!

Naturligtvis blev det stångkorvar till Hampus.

Stångkorvsligan
Lars-Åke och Benny W ger
3 st till 9# Hampus Harlestam - matchens elegant.
2 st till 47# Jesper Kokkonen - alltid bra.
1 st till 31# Johan Johansson - fina räddningar.
Domare Peter Lyth var okay men får bara en neutral nolla eftersom han missade en del solklara utvisningar.
Nu är det 18 lika i köttslamsa-envigen mellan Anton och Kokkonen. På tredje plats hittar vi Harlestam med 11 stångisar.

Fortsättningen
Nu väntar två bortamatcher, på söndag är det Huddinge som tar emot våra iskrigare i Björkängshallen och på onsdag i nästa vecka spelar vi i Ishuset mot Tumba. I den förstnämnda matchen känns det som målet är att göra en bättre insats än i förra mötet som slutade med en 5-2-förlust. Dessa siffror speglade inte riktigt Huddinges kanonspel. I matchen mot Tumba har Bajen en riktigt fin chans att ta hem en ny trepoängare. Det som talar emot är väl vår statistik i Ishuset, mig veterligen vann aldrig Bajen Fans IF mot Botkyrka. Nu när bägge lagen har bytt namn så är det dags för bortaseger!