Ett hjärta - En förening
onsdag, juni 19, 2024

Reserapport från Ånge

ange_lag_fans.jpg
Ånge (st) resan Årets resa? Troligen. Årets händelse i Ånge? Garanterat! Om inte lär det märkas om 9 månader! 

Så inleds DonT's rapport från Bamsingarnas Ånge(st) Tour 2007 till SJ Challenge Cup. Och vad har egentligen Roland Cedermark med Bamsingarna att göra? Läs och begrunda...
Tidigt tidigt på fredagsmorgonen startade en minibuss och en bil den långa färden från huvudstaden mot det avlägsna och mytomspunna Ånge (ingen hade någonsin varit i Ånge, eller?). I Uppsala hämtades tre tappra själar upp, varav en var den kände och trevliga DonT. Flaggor, matchtröjor, halsdukar och öl är receptet för en lyckad resa. Allt fanns berett inför den trevligaste resan upp till Ånge som någon bamsing har gjort.

När DonTs speciella partyskiva €œÅnge (st) Tour 2007 DonTs partyskiva€ gick igång så flödade ölen, ja tom DonTs vinflaska var hett eftertraktad. Glädjen stod högt och stämningen var tom ännu bättre än var den brukar vara på bamsingresorna! Om er krönikör minns rätt så var det 12 bamsingar som fattade galoppen och drog iväg.

Resan upp gick väldigt fort. Vägen var bra. Fordon bekväma och snabba. Chauffören körde så säkert så att vi vips var framme på Statoil i Järvsö. Här tog resan en otroligt positiv vändning. Alla vet ju vad som finns i Järvsö!? Roland Cedermarksskivor till reapriset 59 kr! Sagt och gjort. DonT och Mange köpte varsitt exemplar av två av Rolles bästa skivor. Efter detta visste partifolket i partifolket inga gränser för vad de ville göra för att nå skivspelaren och få röra på skivan som spelades! Dynamik av bästa sort, för att travestera på vad en Bajenrelaterad sida brukar skriva.

Lyckliga av Rolles underbara stämmningshöjande musik nådde vi fram till Ånge Camping. En camping som skulle få vilken campingföreståndare att bli avundsjuk. Campingen hade det mesta. Strålande regn. Duschar, rinnande vatten, fungerande toaletter och el. Alla som ville fick plats inomhus. Några tappra (Hellvis, Mange, DonT, Pidjen) sov i tält. Trots ösregn och kyla. Är man bamsing så är man!
Efter att vi slängt ihop våra pinaler, fixat tältet så var det dags att dra till hockeyhallen. Där såg vi Bajen enkelt vinna över Ånge. Klart är att vi är oslagbara som klack!

På kvällen bevistade vi den lokala puben. Trist nog fanns det bara en dam i hela Ånge. Detta fick de lokala att tro att alla bamsingar ville dansa med dem. Efter lite bamsingdiplomati, så förstod Ångefolket att ville de slippa få ångest, så fick de allt vackert tagga ner. Kvällen slutade vid tvåtiden med att vi tävlade med de lokala i löpning, varefter vi vann boxningen via WO.
Alla var överens om att lördagsmorgonen var en av de ljuvligaste vi upplevt i Ånge. Undertecknad gick upp och njöt av regnet ca kl 06.21. Det var fint. Några plusgrader och ett härligt spöregn -ett sådant som det bara kan vara i Ånge. Min tipspromenad -som jag tvingade alla att deltaga i- sattes upp inomhus.

Innan vi for till den första matchen hann undertecknad med att besöka ortens två stora oförglömliga ställen: Systembolaget och Apoteket. Det inhandlades öl och imodium. Fina grejer båda två.
Efter första matchen mot Kovland så var det lunch på det enda stället vi hittade till (samma ställe som fredagskvällen). Med tanke på det hårda schema vi hade, med två matcher på samma dag och den stora mängd alkohol, den lilla sömn vi fick - så åt vi näringsriktigt och drack bra. Själv inledde jag med en cola för att gå över till öl och pizza.

Match två (där vi visade upp allt vi kan i sångväg inklusive €œklappklapp-ramsan€) innebar att vi -återigen- segrade och tog hem segern i cupen. Vi stormade självfallet isen och fyllde bucklan med den finaste Kir som går att uppbringa. Spelare och bamsingar drack segerrusigt av den ädla drycken och hela ishallen jublade över söders -och hela Stockholms- stolthet: Hammarby!

Lördagskvällen inleddes med ett grillparty där alla var glada över en härlig dag i Guds grönvita skapelse.
Något trötta bamsingar valde att inte följa med in till spelarhotellet för att fira med spelarna. Er krönikör lyckades -medan han uppbådade kraft - att somna på vandrarhemmet till en Jean-Claude van dam film. Kanske ingen bedrift när man tänker på handlingen, men ändå. För de glada bamsingar som drog runt på krogen var det självfallet triumfer. Något av det som hände på stan:
- två bamsingar visade spelarna hur man går från kramandes till simmandes på golvet på en (1) sekund!
- en bamsing kliver ut ur sängkammaren och förklarar för övriga festdeltagare: jag har gjort det jag skulle, så nu går jag!€
- en bamsing kör hem på morgonkvisten till campingen i regnet. Efter att ha beklagat sig någon timme över att ha glömt sin jacka hemma hos en dam, upptäcker han att jackan legat på campingen sedan kvällen innan€¦.

Söndagen handlade om städning. Dels av campingen men också av städning i minnet. En del minnen behövde dammas av och tas fram i ljuset, andra städas bort. Hemresan bestod mest av öl. Det blev även bad i Tönnebro. Vissa badade i matchtröja, andra nakna. När er krönikör slängdes av med sin Roland Cedermark skiva, var det nog många som var glada (jag var det i alla fall). En lång och trevlig resa har än en gång gått av stapeln och vi fick med oss alla hem.

Tack till: ni som åkte med i bussen/bilen, norrlandsgänget, vår försäljare på norrland, spelarna, Ånge camping, konsum norrland, styrelsen i bajen, vår kanslichef, apotekspersonalen (varför säljer ni imodium under disk?) i Ånge, damerna i ånge, vår bajare i Ånge, Johan Johansson (för din blogg och din musik) och till Roland Cedermark!

Av: DonT
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024