torsdag, mars 28, 2024

Historiskt mål i fotboll

Bamsingarnas trupp 2011. Foto: Peter Jonsson.

Medan Söderbröder tog hem segern, äran och jublet i Bajen Fans Fotbollsturnering under lördagen på Hammarbyhöjdens konstgräs kämpade Bamsingarna i andra ändan av resultatlistan. Visserligen var jumboplatsen redan vikt för oss, målet var ju att göra ett mål. Skulle denna, till synes omöjliga, mission få ett glatt slut?
Jonas & Dennis i kamp med en BO-spelare.

Turneringen började kl 09.00 i Hammarbyhöjden då Bamsingarna skulle möta Bajen Orphans som första motståndare för dagen. På plats var då bara Turbo, Kenta, Mylis, Bemma och undertecknad. Med nöd och näppe fick vi ihop fullt lag då några snälla förmågor från Bajen Fans ställde upp i laget. Matchbilden såg ut som det brukar när Bamsingarna är i farten, oorganiserat kaos i laget med i princip allt spel på den egna planhalvan. Kenta som stod i mål fick rensa nätet åtskilliga gånger under de 2 x 10 minuterna. Framåt hade vi kanske två chanser. Efter första halvleken dök Jonas och Dennis upp och förstärkte laget.

Sverre & Turbo i knipa. Ingen ovanlig syn tyvärr.

Efter en halvtimmas vila då även Jenny kom tillrätta (fullt manskap nu + en avbytare) var det så tid att ta sig an Hammarby Ultras. I mål ställdes olyckligtvis jag, visserligen hölls nollan under första 10 men det bara eftersom HU envisades med att skjuta utanför. I andra gav de ingen pardon utan nätade åtskilligt. Bamsingarna hade fler chanser i denna match men målförbannelsen höll i sig.

Bemma vid bollen. Jenny har gått i backen men är glad ändå.

Sista gruppspelsmatchen (BF som skulle vara med i gruppen blev flyttade till den andra gruppen då ett eller två lag inte dök upp) spelades mot de blivande segrarna Söderbröder. Trots att de efter två matcher redan var klara för semi ville de inte lägga sig till vår förmån, vi hade inte de tusentals kronor de begärde för detta. Turbo tog över målvaktsjobbet och skapade farligheter framåt med sina välriktade insparkar och utditos. Bemma, Mylis och Dennis hade skarpa lägen men, ja ni vet... Söderbröder å sin sida gjorde det de skulle och tog utan vidare åthävor hem segern.

Resultaten i gruppspelet:
Bamsingarna - Bajen Orphans 0-7
Bamsingarna - Hammarby Ultras 0-5
Söderbröder - Bamsingarna 7-0
Målskillnad: 0-19.

Vi trodde nu att det var slutspelat för dagen men Turbo gnatade till sig en jumbofinal mot Bajen Fans som i den andra gruppen endast lyckats göra ett eller två mål och noll poäng.
Då Jenny och delvis Kenta var slutkörda lånades Zeb och Jonas in från HU. Första halvlek gick utan att bollen hamnade i BF's nät, skulle vi ännu en gång gå tomhänta ifrån en fotbollsturnering? Men så under de sista 10 minuterna anföll HU's Jonas och Bemma, bollen flöt så poetiskt mellan dem och sist på bollen var Jonas som gjorde det historiska Bamsingmålet!!! Jublet visade inga gränser, att matchen slutade 5-1 till BF spelade ingen roll, vi hade uppnått dagens mål. Med ett gäng Bamsing - Stångkorv avslutades vår medverkan. Ett tack till alla spelare i laget, speciellt våra inlån.
Även arrangörerna skall ha en stor eloge för en mycket trevlig tilldragelse. Faktum är att jag är osäker på om Bara Bajare var med och ordnade turneringen, jag tror inte att deras lag dök upp i alla fall.

Foton: Peter Jonsson.