lördag, april 20, 2024

Målkalas på Zinken

Det blev stora siffror när Bajen mötte Vendelsö på Zinken i kväll.
Slutsiffrorna skrevs till 21-3 och det var ingen tvekan om vilket som var det bättre laget.
Vendelsö hade bara 11 spelare att tillgå och det märktes men det tog lång tid innan den första baljan satt inprickad av Freddie Ferm. Då hade det gått 8.35 av första perioden. Fyra minuter senare blev Marcus Köhler utvisad och just när han satt sig ner på botbänken snappade Marcus Nordberg åt sig pucken och satte enkelt 2-0 bakom en ensam vendelsökeeper. Bajen bjuder på en del bakåt i sin offensivlusta och Vendelsö kan reducera till 2-1. Men Bajen svarar direkt med att göra 3-1. Denna gången är det Robin Söderström som nätar. Sedan dröjer det till artonde matchminuten då Samuel Johansson gör 4-1. Tobias Laudon-Sörlin avslutar målskyttet i första perioden med att göra 5-1.

I början på andra perioden gör Vendelsö mål på en bjudning från Bajen, 5-2 av en gammal Bajenbekant, Mikael Möllergren. Det tar bara tjugo sekunder så har Janne Lindberg satt 6-2 för Bajen och nu börjar målen trilla in på löpande band. Nästa mål görs av Alexander Schöld och efter det utökar Tomas Lindgren till 8-2. Nian sätter Andreas Jakubowicz och Jan lindberg sätter sitt andra mål för dagen och då är ställningen 10-2 med halva matchen kvar att spela. Rickard Lidström presenterar sig i målprotokollet och Samuel Johansson sätter sin andra pyts för aftonen. Ett mål som först tillskrevs Lindgren men som rättades till Samuel. Marcus Köhler gör mål och nu är Vendelsöspelarna riktigt trötta. Den lilla snurrgubben Magnus Helander sätter det sista målet i den andra perioden och Bajen går till pausvila med 14-2 i bagaget.

I tredje perioden handlar det bara om hur stora segersiffrorna skulle bli. Samuel Johansson gör 15-2. Freedie Ferm ökar på ledningen innan det är dags för Alexander Schöld att visa att han även kan skjuta slagskott från blå som sitter i nättaket. 18-2 prickar Marcus Nordberg in och sedan gör Rickard Lidström sitt andra mål och det står 19-2 till Bajen som jagar målrekordet. Men då händer sånt som händer. Sist på pucken i motståndarlaget är nr 27 men nog fan är det ett självmål av Bajen. Rickard Lidström ökar på till 20-3 innan Jan lindberg(tror jag) avslutar med att rafsa in pucken till slutresultatet 21-3

All heder till de elva spelarna i Vendelsö som kämpade hela matchen. Bajen är alldeles för överlägsna för den här serien och man gör faktiskt 21 mål trots att Benny Rönnelöw har en sån där dag när ingenting lyckas. Nu väntar Tyresö borta på söndag och nästa fredag tar man emot Västerhaninge på Hovet. Ska Bajen kunna gå obesegrade genom serien och ska man få över tvåhundra mål i målskillnad?
Enbart av dessa anledningar borde lite fler komma och se laget än de luttrade, huttrande femtiotal som var på matchen i kväll.

Stångkorvar delas ut enligt följande:
1 stångkorv till Anton Söderquist. Kunde blivit två men bjudningen till 5-2 tar ner betyget.