torsdag, april 25, 2024

Tredje segern mot Älta för säsongen

...eller den lilla matchrapporten...

Fullt i utvisningsbåset.

Det blev en resultatmässigt jämn match i Ältahallen mellan hemmalaget Älta IF och Bajen Fans Hockey. Spelmässigt var däremot Bajen vida överlägsna sina motståndare men lite lagom nonchalant försvarspel var inte Älta sena att ta vara på.
Bajen gjorde både ett och två noll helt planenligt innan schabbel bakom eget mål resulterade i en reducering i första perioden som slutade 1-2.

Älta med bara 12 utespelare kvitterade sedan i början av andra perioden innan Bajen kunde rycka ifrån till en ledning med 5-2 inför sista perioden.

En jäkla massa utvisningar i sista perioden samt lite övermod i Bajen resulterade i två mål till för hemmalaget innan slutresultatet 4-6 var fastlagt, samma siffror som på Zinken.
Publikmässigt var det en klar övervikt av Bajare, i alla fall i antalet sjungande supportrar. Domare Tegnér (Esias?) gjorde ingen godkänd insats enligt min mening, han var rätt kass.

Kvällens storpotät #14 Richie G.

3 stångisar: Bäst i Bajen var Richard Gustavsson med sina tre fullträffar.
2 stångkorvar går till Tomas Lindgren för sitt fighterhjärta.
1 stånkare till Mikael Kny för han har inte fått någon förut.

Per Artursson var tillbaka i BF IF iförd tröja nummer 33. Kul.
Pontus Andersson var fri med Ältas målvakt två gånger under matchen utan att få in pucken. Mindre kul.
Turbo hade supporterutbildning med barnen på läktaren. Jättekul.