Ett hjärta - En förening
tisdag, april 16, 2024

Cirkus Rönnelöw

#9 Benny Rönnelöw. Bilden från förra säsongen.

Till slut blev det en komfortabel seger mot Tyresö HK, vars ledare hoppat ur sina kostymer, men första perioden var troligtvis den mest oengagerade Bajen spelat denna säsong samtidigt som Tyresö satsade allt för att bjuda upp till dans. När så den feta damen sjungit visar det sig att första linan med Benny Rönnelöw i spetsen producerat det mesta som är värt att notera.
Period 1
Att Freddie Ferm tar plats bredvid Micke Kny som back i första femman är en liten överraskning och Tomas Lindgren som center flankerad av Benny Rönnelöw och Pontus Andersson är en ny komposition. Spelet är hafsigt och slafsigt från Bajens sida och när en försvarande grönvit (jag ser inte om det är Freddie Ferm eller Marcus Köhler) slår ut pucken ur egen zon på ett synnerligen slarvigt sätt i riktning mot isens mittpunkt efter 15 minuters spel för att sedan byta snappar Tyresös Jerry Engström upp pucken, åker in i Bajens zon och avlossar ett skott som Anton Söderqvist släpper in mellan benskydden. Inte skall väl Tyresö spräcka BF IFs vinstsvit?
Det skall sägas att Bajen Fans Hockeys supportrar inte gör något väsen av sig fastän minst en tredjedel av de cirka 400 personerna på läktarna bär de grönvita färgerna på ett eller annat sätt. Så spelarna får inte mycket inspiration från publikhållet.
Några chanser åt vardera hållet utbyts de sista minutrarna av första perioden men den slutar med en 1-0-ledning för hemmalaget. Skottstatsen från första perioden är inget vidare; "bara" 6-8 till Bajen.

Period 2

En tyresöspelare med en redan trött hjärna eller bara övertaggad hoppar in på isen med skydden kvar på grillorna till allmänn muntration. Efter en dryg minuts spel kvitterar Alex Schöld som på egen hand transporterar pucken från egen zon längs högerkanten, drar sig in mot mitten och avlossar stora kanonen strax innanför offensiva blå. Pucken tar i målramen uppe vid målvaktens högra kryss och går in i mål. Det kommer protester från Tyresö om att pucken inte skulle ha varit inne men domaren är bestämd.
Några minuter senare snurrar bortalagets första formation så friskt med Tyresös gossar att det ser ut som om dessa är i numerärt underläge och sekvensen avslutas med att Benny Rönnelöw enkelt kan peta in pucken i mål på ett pass från Lindgren. Bajen i ledning för första gången i matchen.

Nu är det bara ett lag som spelar på isen. I Tyresös bås där det tidigare sett så taggat ut sitter nu alla spelare ned och en del ansikten börjar se uppgivna ut. Richard Gustafsson har ett par tre chanser att uttöka ledningen speciellt då han med halvöppet mål på ett pass från Alex Schöld missar tyresökassen helt och hållet. Tyresö spottar upp sig en smula i periodens andra hälft men efter 17.16 blir Rönnelöw fri på högra sidan av isen och skjuter mellan målvaktens benskydd. Detta på pass av Lindgren och Pontus Andersson. 12 sekunder senare ringer det igen då Pontus Andersson på ett pass av Tomas Lindgren gör 1-4.
Perioden slutar 0-4 till BF IF och skotten vinner de med 16-3.

Period 3
Nu är det bara en fråga om Bajen skall kunna göra tvåsiffrigt på hemmalaget känns det som och nu börjar den riktiga showen a la Rönnelöw. Uret står på 4.09 då han styr in en puck på pass från #19 Lindgren.
Efter en tekning 7.54 in i sista perioden skjuter Alexander Schöld och målvakten lyckas inte greppa pucken utan den segar sig parallellt med mållinjen då Tobias Laudon-Sörlin som störtat på mål kan peta in 1-6 målet.

Tyresö reducerar visserligen till 2-6 genom Joacim Forsman men redan minuten senare glider, på ett pass av Rönnelöw, Alexander Schöld från vänster till höger någon meter från målvakten och lägger retfullt enkelt in pucken i mål. I numerärt underläge åker sedan Rönnelöw och snappar upp pucken i anfallzon, vänder ut och in på allt och alla. Som avslutning skjuter han utan vinkel alls från vänsterkanten in pucken i mål. Tyresö tar nu Time out, lite för sent enligt min mening. Nåväl, efter 13.56 så gör Pontus Andersson sitt andra mål för kvällen med #9 och #19 bokförda för assist.

Med knappa kvarten kvar har Bajen ett tre mot ett läge som borde resultera i mål men ett pass av Schöld är inte av det bästa märket och chansen rinner ut i sanden. Under ett power play för BF IF någon minut senare skadar sig Tyresös målvakt och det blir en paus på ett par minuter. När sedan spelet kommer igång igen skjuter Tomas Lindgren och Marcus Köhler slår in returen i mål. Sista målet, det elfte för Bajen gör Rönnelöw  genom att valla in pucken på (tror jag) Pontus Anderssons ben när han från sin vänstra kant skjuter ånyo.

Skotten i sista perren blir 9-14 och totalt 18-38. Slutresultatet 2-11 är helt rättvist.