Ett hjärta - En förening
onsdag, juli 24, 2024

Tyst protest på Söderstadion

fotboll_01.jpg

Hammarby - Malmö FF
Söderstadion
Söndag, 2009-05-17, kl 17.00

Hammarby Fotboll är i ett bekymmersamt läge. Inga pengar, inga poäng, en för dålig trupp, sviktande publikintäkter och jäsande missnöje hos supportrarna. Handling krävs för att rätta upp det hela. För att visa sitt missnöje mot det rådande läget på ett fredligt sätt kommer delar av publiken att stå tysta under första halvlek hemma på Söderstadion under matchen mot Malmö FF på söndagseftermiddagen för att sedan gapa på som vanligt under andra halvlek.

Själv tycker jag att det är en alldeles lysande protest för vi kommer ändå att köpa våra plåtar och vara där. Det är ett sätt att markera för bolagsledning, styrelse, spelare och tränare att situationen inte är acceptabel. Driftskostnaderna för A-laget får inte skjuta iväg så att mångmiljonsbelopp saknas. En TopDog borde finnas på plats i styrelserummet och säga "NEJ!" för att uppväga övrigas åsikter. Nu talas det om att 20 miljoner skall sparas på två år. Då gäller det att ligga i. En ännu djupare kris för den överlägset största föreningen inom Hammarby kan få ödestigra konsekvenser.

Under lördagens träning var några hundra personer samlade på norra läktaren för att beskåda lagets övningar, skandera lite ramsor och slagord och bränna av lite tomtebloss i solskenet. Mest jubel kom när Charlie Davies satte ett par baljor.

Redan 13.00 spelar Bajen DFF mot Enskede på Kanalplan. Ska de ta sin fjärde raka trepoängare?

Mer läsning:

Truppen mot Malmö
Tuff sparplan för Hammarby Fotboll AB
SvenskaFans.com: Inför Bajen - MFF: "Kämpa Hammarby!"

Vi syns på Söderstadion!

Sverre Furberg
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024