Elfsborg-Bajen

Boras 090404 032 250x
Marschen genom Borås

Dags för allsvensk premiär, borta mot Elfsborg i Borås.
Resan började tidigt på lördagsmorgonen, kl 06:00 gick bussen från Gullmars. Där det blev 12 bussar som färdades mot Borås om jag inte minns helt fel. Partybuss 1 befann jag mig i där det inte fanns någon cd-spelare i bussen vilket vi då fick nöja oss med radio.
Men första timmarna blev en lugn historia på bussen men när vi närmade oss Borås kom sången igång.
I Borås så blev det restuarang Brasseriet som var fullt med Bajare.
Sång & en massa öl blev det på Brasseriet.
Sedan när det närmade sig match var det dags att gå mot arenan, Bajen Arena som vi döpt om. Vi samlades vid stora torget och en massa Bajare hade samlats för att gemensamt marschera mot arenan. Det var grymt häftigt att gå i det tåget.
Väl framme och inne på Borås arena stod vi och sjöng vi fram Bajen medan ellos idioterna stod tysta som en mus. Det var som hemmaplan för Bajen kändes det som.

Boras 090404 039 300x
Liv på läktaren

Första halvleken är hyfsad jämn men det är Elfsborg som har mest boll men Bajen försvaret var bra idag. Sedan Emils 1-0 mål var bara för härlig. Ni måste se den själva. Sök på youtube eller nåt.
Bajen leder iallafall efter första halvlek.

I andra så är det Elfsborg mot Poppen. Även om våra övriga spelarna inte var dåliga men det kändes som så. Sen att Elfsborg får 2 straffar inom 3 minuter är obegripligt. Men Poppen tar 1 av dessa 2 och ställningen är 1-1. Och enligt Fredrik Söderström så är första straffen rätt dömd. Andra mer tveksam.
Resten av andra halvlek är det bara Elfsborg som anfaller men Bajen försvarar sig och om inte Charlie snubblat på bollen vid ett anfall som Bajen lyckas åstadkomma med som inte ledde till något . Men hade Charlie fått med sig bollen där hade jag vart säker på att Bajen gjort 2-1.

Men matchen slutar 1-1 och får vara nöjda med det även om jag tycker att Elfsborg inte skulle fått dom straffarna.
Hemresan blir ganska lugn i bussen men det är några som försöker liva upp bussen till en början med ger med sig och det blir en lugn resa hem. Kanske att många är trötta. Bra resa och PJ & Tommy var lysande bussvärdar på partybuss 1.
Nu hoppas jag att det blir fler bortaresor denna säsong.

Och vi ser fram emot hemma premiären på söndag mot Gefle och då bör det bli 3 poäng!