Ett hjärta - En förening
onsdag, juli 24, 2024

Bortaresan - ett måste

Ange Grupp
The Hammarby White Trash Travellers 2007

Nu är det mindre än ett dygn kvar tills dess att bussarna lämnar Gullmars med destination Borås. Själv kommer jag att befinna mig i BF's "lugna buss" då jag inte är något partydjur precis. Ni som känner mig vet att jag inte är någon frekvent besökare av fotbollsbortamatcher men då suget efter en bortaresa är gigantiskt stort just nu är denna resa en gåva från himmelen. Fotbollssupportrarna har väntat ett år på denna resa och detsamma gäller mig. Hammarby Hockey ramlade och bröt nacken förra våren vilket medförde att vinterutflykterna till Karlskoga, Ängelholm och Sundsvall m.fl. metropoler fick ett abrupt slut. Vinterns tripp till Södertälje räknas inte riktigt (Järna SK - Bajen Fans Hockey), visserligen magisk men flera mil för kort, likadant med Rugby-semin borta i Enköping.
Nu har Bajen Fans Hockey gått upp i trean vilket tyvärr inte är någon garant för någon längre resa. Saknaden efter att tillsammans med TopDog svänga upp vid Gullmars Torg med bil eller minibuss och hämta upp P-J, Mangan, Jenny, Tompa, Tommy, Turbo, Jack, MacArthur, Mackan (vilka har jag glömt?) och plocka upp DonT och Robban i Uppsala för att sedan sätta kurs på någon obskyr ishall någonstansiSverige med en doft av Kir, tvivel och förhoppningar på släp i aktern är så jäkla stor. Den förfärliga/goda och obligatoriska maten på Tönnebro eller tankningen på Statoil i Stavsjö (där Bamse fortfarande tronar senast jag var förbi), jag saknar det! Musiken som dunkar ut i bilhögtalarna samtidigt som laguppställningar, ishallar eller bortasupportrar analyseras samt hemvägstystnaden efter ännu en tvåsiffrig förlust skall smältas, var är du nu?

Är det inte dags att Bamsingarna tar sitt ansvar gentemot sina otröstliga medlemmar och störtar iväg i småbilar, tar in på vandrarhem, festar och ser på någon match i gudvetvilkensport (bara det är Bajare på planen) gudvetvar? En äktskön resa genom sommarsverige med pisspauser på de mest olämpliga ställena?

Nåväl, nu blir det buss till Borås. Det ska bli jäkligt roligt. Matchen då? Vafanvetjagomherrfotbo llen? Det blir väl typ en 20-noll till Bajen och Anders Svensson blir uppäten av ett muterat kinderägg. Skitsamma, det är resan som är den viktiga.

Vår egen MiseryKid är intervjuad på fotbollens hemsida:
Supporterintervju: Jag acklimatiserar mig i Göteborg

Snart är det dax!
Sverre Furberg
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024