Premiären avklarad

Äntligen var väntan över, sorgerna efter Hammarby Hockeys konkurrs borta.
Trots att jag sett flera träningar och träningsmatcher så finns det inget som går upp emot en premiär.
Snäppet bättre är en premiär med ett nystartat lag.
Känslan att stå på läktaren och se killarna köra över AC Camelen med 12-1 var obeskrivlig.
Eller som ett kreditkort kör i sin reklam, "priceless"!!
Kvällen började med att sätta upp reklambanderoller och flaggor inför matchen.
När vi väl fått upp dem så var det dax att sälja BF IF's splitter nya souvenirer.
Snygga som fan om jag får säga det själv!
Allting skedde i ett slags rus, ett lyckorus.
Känslan att se spelarna värma upp, kliva av isen för omspolning och sedan till Speakertobbes röst kliva in igen var magiskt.
Blev inte bättre av att se några av spelarna ta av sig hjälmarna när Just idag e jag stark med Kenta spelas.
Vackert och magiskt!

Matchen började som den skulle.
Bajen tog kommandot direkt.
Det dröjde bara 1.54 in i första perioden innan det historiska första målet kom.
Andreas Jakubowiz tryckte in pucken och hallen exploderade.
Om det nu var möjligt med tanke på hur klacken sjöng.
Sist jag var med om en lika högljud klack var nog -93 bägge matcherna mot gnaget.
Andra målet dröjde lite drygt två minuter innan Benny Rönnelöw skickade pucken bakom Camelens målvakt.
Nu kändes det som puckarna skulle rinna in bakom deras annars väldigt bra målvakt.
Utan honom hade siffrorna kunnat bli betydligt större för Bajen.
Då drar Bajen på sig sin första, även den historisk, utvisning.
Freddie Ferm om jag inte minns fel hamnade i den lite gråare historiken.
Då passar Camelen på att reducera till 2-1 genom utmärkte Fredrik Wallentin efter ett snyggt PP.
Efter det blir det lite Hawaiihockey ett tag, Camelen spelade smart men ju mer klockan led desto mer tog Bajen över spelet igen.
Tredje målet kom av Alexander Schöld som sprätte upp pucken i krysset efter en genial ass av för alltid unge Christian Styf.
Sista målet i perioden gjordes av Andreas Öhgren, hans första av totalt 4 st denna kväll.

Andra perioden har knappt hunnit börja innan A Öhgren gör sitt andra mål.
Sen fortsatte målen rulla in med ca 2 minuters mellanrum.
A Öhgren gjorde två till, Benny Rönnelöw likaså.
Ett av de skönare målen kom av B Rönnelöw, 7-1,  i spel 3-5.
Han glider ifrån motståndarna, fintar keepern som räddar pucken.
Frågan är om han vet hur han gjorde?
Benny verkar bli lite sur och snor helt enkelt tillbaka pucken och skickar den i nät.
Nu verkar det som Camelens pucklar börjar slokna.
Arto Parkkali slår in sitt första av två mål efter drygt 28 minuter.
Robin Söderström gör sitt första mål i den gröna tröjan efter knappt 32 minuter.
Gladaste målskytten var nog ändå Tony Cascarino när han gjorde 10-1.
Trodde nästan han skulle klättra upp på läktaren och slänga sig i varenda famn uppe i klacken. regular.png
Innan det hade han under matchen gett sitt hjärta till stora delar av klacken genom att först åka på två minuter, knappt kommit in på isen och snabbt få två nya minuter i utvisningsbåset.
Då drar han även på sig fem minuter för olämpligt uppförande när han slog klubban i plexiglaset.
Med två och en halv minut kvar sätter Öhgren sitt fjärde mål för kvällen.
Nästan direkt på tekning gör Parkkali sitt andra mål och även det sista för kvällen, 12-1.

Skillnaderna var ganska stora mellan lagen tycker jag.
Bajen var minst ett nr större i nästan alla sekvenser.
Trots det ska inte Camelen skämmas.
Tycker laget försökte stå upp och spela sitt eget spel istf att backa hem och försöka kontra in något mål.
Vet inte mycket om de andra lagen i serien men gissar Camelen kommer tillhöra toppskiktet i serien.