Ett hjärta - En förening
söndag, juli 21, 2024

Öppet brev till Hammarby Hockey

HEW_5068.jpg

Uppdaterat 2023-01-31 kl 17:25

Hammarby Hockeys damlag har för andra året i rad kvalificerat sig för Damallsvenskan. I det komplicerade seriesystemet kan man förenklat säga att Allsvenskan är det första steget i kvalet till SDHL, högsta serien inom ishockeyn på damsidan. Förra året tog sig Bajen vidare från Allsvenskan till playoff, och det finns goda förhoppningar om att ta sig minst lika långt även den här säsongen.
 
På hockeyns årsmöte i somras blev det ganska högljudda diskussioner kring damlagets framtid, där många medlemmar och inte minst ledamöter i hockeyns styrelse menade att damlaget betyder mycket för föreningen. Det är något som vi i Bamsingarna verkligen skriver under på, damlaget har varit vårt flaggskepp de senaste åren när a-laget på herrsidan har haft det tyngre.
 

Vi blev därför mycket förvånade, och besvikna, när vi häromdagen fick veta att en uppskjuten hemmamatch för herrlaget har planerats in samtidigt som damernas första hemmamatch i Allsvenskan. Damernas match hade dessutom flyttats från ordinarie hemmaarenan Zinkensdamm till den större hallen på Stora Mossen, för att kunna ta emot all publik (inklusive ett större bortafölje) som vill se det förväntade toppmötet mot Skellefteå.

Igår (söndag) lägger Hammarby Hockey upp ett inlägg på hemsida och sociala medier med kommande veckas matcher för föreningens alla lag. Damernas matcher i Allsvenskan finns inte med. Trots att det genast kom flera kommentarer kring detta var inlägget fortfarande inte uppdaterat vid lunchtid på måndagen.
Måndag förmiddag lade man upp ett separat inlägg med information om damernas matcher i Allsvenskan, och skickade även ut ett mail till flera supportergrupper där man bad om hjälp att sprida informationen. Problemet var bara att det skickades ut fel datum och tider för flera av matcherna.

Vi vet att Hammarby Hockey lider av enorm resursbrist, och kan därför ha en viss förståelse för att informationsflödet ibland är lite långsamt.
Men att helt missa att informera om att ett av våra a-lag spelar säsongens viktigaste matcher är oerhört pinsamt.

Att lägga hemmamatcher för våra a-lag samtidigt är också helt orimligt, inte minst när föreningen har enorm brist på funktionärer och så sent som förra veckan knappt fick ihop tillräckligt med personal för att kunna arrangera EN match - hur ska det då gå ihop med TVÅ matcher samtidigt?
Supportrarna tvingas också att välja mellan dam- och herrlag.

Vi vet givetvis att det är svårt att få till det med istider i Stockholm, men vi är också helt övertygade om att man hade kunnat lösa det om man ville.

Vi vill med detta öppna brev be de inom Hammarby Hockey som bär ansvaret för den här parodin;

- att förklara hur man kunde godkänna att lägga en hemmamatch för herrlaget samtidigt som damlagets största hemmamatch för säsongen
- att förklara hur det kan vara möjligt att man fullständigt missar att informera om damlagets matcher
- att ge damlagets spelare och ledare en fet ursäkt för hur man behandlat laget de senaste dagarna

Slutligen vill vi uppmana alla Hammarbysupportrar att stötta Hammarby Hockeys damlag i den kommande allsvenskan!
På de matcher som spelas på Zinken får vi bara ta in ett mindre antal åskådare, men på Stora Mossen finns det gott om plats för skönsjungande grönvita på läktaren. Uppdatering: nya bud, alla hemmamatcher spelas på Zinken...

Och med det sagt, ska vi givetvis också sluta upp och stötta herrlaget i kampen om att undvika nedflyttning!
 
/Styrelsen
Bamsingarna Hammarby Hockey Support K.F.I.B
 
Kommande matcher, damlaget

Tisdag 31/1 19:00, Södertälje-Hammarby (Scaniarinken)
Lördag 4/2 14:45, Hammarby-Skellefteå (Zinkensdamm) OBS - ny tid och plats jämfört med vad som först kommunicerades
Söndag 5/2 13:00, Hammarby-Björklöven (Zinkensdamm)
Onsdag 15/2 19:30, Hammarby-Södertälje (Zinkensamm)
Lördag 18/2 12:30, Björklöven-Hammarby (Winpos Arena)
Söndag 19/2 12:00, Skellefteå-Hammarby (Skellefteå Kraft Arena)

Kommande matcher, herrlaget

Tisdag 31/1 19:00, Åkers/Strängnäs-Hammarby (Åkers Ishall)
Fredag 3/2 19:00, Hammarby-Nynäshamn (Kärrtorp)
Lördag 4/2 15:35, Hammarby-Nynäshamn (Kärrtorp)
Fredag 10/2 19:30, Värmdö-Hammarby (Ekhallen)
Tisdag 14/2 19:00, Hammarby-Trångsund (Kärrtorp)
Lördag 18/2 16:00, Hammarby-Sudret (Kärrtorp)
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024