fredag, mars 29, 2024

Gastkramande seger i Södertälje

Wow - Hammarby tog säsongens skönaste seger i Södertälje och har nu ett rejält grepp om en allsvensk plats!

Säsongens överlägset bästa publiksiffra i Damettan Östra, 221 personer varav en minibuss med Bamsingar, fick se en mycket spännande hockeymatch mellan klara seriesegrarna SSK och ett Bajen som var piskat att ta minst två poäng.
Det var hemmalaget som inledde starkast, och satte Linnea Holterud på rejäla prov under den första perioden. Men Linnea visade att hon är seriens bästa målvakt, och spikade igen sin kasse.

I den andra perioden var det istället Bajen som var i förarsätet, och bjöd på vad som nog var säsongens hittills bästa period. Estelle Forsberg gjorde periodens enda mål, men det var både en och två gånger några få millimeter ifrån ytterligare mål.

Ett fint anfall några minuter in i den tredje perioden avslutades med att Linnea Örnqvist satte 0-2. SSK kunde dock kort därefter reducera i power play, och sedan följde en nervös väntan på slutsignalen. Bägge lagen skapade flera fina lägen, men det blev inga fler mål och Hammarby fick jubla över tre oerhört viktiga poäng!

En enda match återstår nu i serien, den uppskjutna mellan Hammarby och Almtuna. Denna spelas på onsdag, och förutsättningarna enkla: om Bajen tar minst två poäng grejar vi andraplatsen som innebär spel i Allsvenskan längre fram i februari.