Ett hjärta - En förening
onsdag, juni 19, 2024

Släkten värst när Bajen vann länsderbyt

Nikula.jpg

Den gamla klyschan "släkten är värst" passade utmärkt den här torsdagskvällen i Solna - Ida Nikula gjorde bägge målen mot sitt gamla lag när Bajen spöade AIK med 2-0!

Det var två lag som hade vunnit alla sina matcher i säsongsinledningen, och matchen var betydligt jämnare än skottstatistiken 42-21 till Hammarby antyder (lägg därtill en handfull ramträffar för Bajen).
Efter en mållös förstaperiod gjorde Nikula matchens första kasse i början av andra. Domare Stafström, som borde gå till Specsavers och reklamera sina glasögon, gjorde sitt bästa för att hitta konstiga avblåsningar åt bägge håll men det var som tur var inget domslut som blev direkt matchavgörande. Bajen skulle kanske ha haft en straff i den tredje perioden, men domaren valde istället utvisning - det var säkert ett rimligt beslut, men hur man kan åka ut för "abuse of officials" när man drar omkull en motståndarspelare är det nog ingen annan än herr Stafström som förstår...

 

Hur som helst, det var nervigt värre mot slutet och extra jobbigt blev det när Bajen åkte på en utvisning i slutminuten. Vi kunde dock andas ut - Gnaget plockade ut målvakten och Nikula satte spiken i kistan när hon gjorde 2-0 i tom kasse. Hammarbyspelarna och de 9 tappra i klacken fick jubla och stämma upp i allsång till "Always look on the bright side of life". Råttorna krossade och serieledningen befäst, underbart!

 

Tuff konkurrens om stångkorvarna ikväll, men Kalle landade till slut i följande:

 

3 korvar till #72 Lucia Zaborska

2 korvar till #22 Linnea Örnqvist

1 korv till #15 Ida Nikula

 

Ställningen efter 5 omgångar

 

7 korvar: #22 Linnea Örnqvist

5 korvar: #14 Sigrid Jason, #72 Lucia Zaborska

3 korvar: #6 Filippa Wahlfried, #30 Rebeka Sadecka

2 korvar: #31 Linnea Holterud Olsson, #25 Johanna Blomkvist

1 korv: #7 Cecilia Libassi, #33 Henny Franzén, #15 Ida Nikula

Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024