tisdag, april 16, 2024

Äntligen poäng efter Algemans hårtork

Hammarby fick äntligen bort nollan i poängkolumnen efter onsdagens hemmamatch mot Strömsbro, där tränare Filip Algemans utskällning under timeout gav önskad effekt!

När Hammarby släppte in 0-3 med en man mer på banan 5.58 in i den andra perioden trodde nog alla i SDC-hallen på ännu en tung förlust.
Filip Algeman tog timeout, och delade ut en "hårtork" av sällan skådat slag som nog hördes ända upp till Gävle. Och vilken effekt det gav - Bajen hann reducera två gånger om innan perioden var till ända.
14 sekunder in i tredje var det kvitterat, och plötsligt en helt annan match.

Med 5.12 kvar att spela fick Hammarby ett matchstraff, och läget tycktes hopplöst - inte minst då Strömsbro tog ledningen igen. Men Bajen hade inte gett upp, och Casper Siösteen tog matchen till förlängning med ett mål "shorthanded".

I sudden hann Bajen bränna en straff, innan Joakim Albertsson till slut fick in 5-4 och fixade två extremt sköna poäng!

4 korvar: #63 Daniel Liiv, #47 William Brännmark

3 korvar: #30 Marcus Due-Boje, #91 Andreas Andersson, #19 Joonas Routsaari, Headcoach Filip Algeman, #17 Simon Pousette

2 korvar: #14 Emil Mäki, #3 Tim Henriksson, #26 Robin Kokkonen

På Kärrtorp var Bajen länge med i matchen mot serieledande Haninge, men ankorna gick ifrån till 1-4 i slutsekunderna sedan Bajen plockat keepern.