Ett hjärta - En förening
lördag, juni 22, 2024

Att bygga nytt – inte reparera

Supp_spel_2020_logga6_swish.jpg


Fotbollen har precis dragit igång, barnen har gått på sommarlov och midsommar står runt hörnet och då skall jag tjata hockey - varför? Jo, för det är nu truppen byggs ihop inför höstens första nedsläpp i HockeyEttan och tillsammans med Bajen Fans och Bara Bajare kampanjar Bamsingarna för att dra in flis till Hammarby Hockey under parollen ”Vi satsar på framtiden” i ett projekt som som går under namnet Supportrarnas Spelare.

Hammarby Hockeys nya organisation för A-laget med sportchef Robert Grääs i spetsen har dragit ihop ett gäng unga spelare med utvecklingspotential, medelåldern just nu ligger på knappa 22 år, som vill framåt i karriären och då ser Bajen som en bra plattform. Tanken är att förädla dessa unga herrar till pucktuggande monster för att sedan slussa dem vidare framåt i deras karriärer, förhoppningsvis får då Hammarby Hockey en slant för skolningen. Så ser det ut, Bajens herrlag är idag en utbildningsanstalt där man på lång sikt skall kunna bygga upp en ekonomi och spelarbas som en dag skall kunna ta språnget upp i Allsvenskan.

Så, tillbaka till Supportrarnas Spelare; Sportgruppen kontaktade folk ifrån supporterorganisationerna för att berätta om framtidsvisionerna och för att ställa en direkt fråga om vi kunde hjälpa till och resultatet är den insamling som nu pågår. Målet är att dra in 100 lakan för att kontraktera tre ytterligare spelare för att få in mer spets och erfarenhet i laget. Om 33 000 kr kommer in kan en spelare signas und so weiter.

Det är bistra tider, inget snack om saken. Den härjande pandemin kostar oss alla i någon form av sämre hälsa och försämrad ekonomi. Hammarby Hockey har dessutom redan en gång tidigare tvingats till en insamling under året för att städa undan ett ekonomiskt underskott. Vi är många som även lagt in en slant i fotbollen i form av stödplåtar med mera och även andra Hammarbyföreningar har vädjat om supporterbidrag. Jag förstår till fullo att ni är trötta på dessa insamlingar, jag själv är inget undantag så varför offrar jag då tid, energi och knapphändiga ekonomiska resurser på projektet?

Svaret är helt enkelt att jag tror på det. Min bestämda uppfattning är att det är en nödvändighet för att hålla oss kvar i HockeyEttan, något Hammarby Hockey nu tydligt har valt att satsa på och ge en framtida utveckling en grund att stå på.
Märk väl att denna gång handlar det inte om att täppa till ett hål i pengabingen – det handlar om att skapa en positiv förändring, att påbörja bygget av en övervåning på föreningen!

Finns det då några garantier att satsningen kommer att lyckas? Nej!
Men jag är villig att ge det hela en chans, att stå kvar i status quo eller med en lätt retarderad utveckling i tråkiga fortsättningsserien är för mig det sämsta alternativet. Det är själsdödande.

Jag hoppas att vi är tillräckligt många som delar denna uppfattning och som är villiga att bidra till slutmålet.

En sak till, om du bidrar med mer än 500 kr får du ett säsongskort som tack – använd detta! Även om du själv inte kan gå så överlåt det åt någon som faktiskt åker ut till Sätra.

Hur gör man för att bidra?
Skicka valfritt belopp på swish 123 583 17 06 eller Bankgiro 837-5313. Märk betalningen "Supportrarnas spelare".
Alla bidrag på 500 kronor eller mer belönas med ett säsongskort för säsongen!
(Fyll i uppgifter på denna länk efter du swishat så kommer säsongskortet att skickas på posten)

Tack för ordet
/sverre

Taggar: Inget

Om skribenten

Sverre

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024