tisdag, april 16, 2024

Som spöar Djurgården och Gnaget varje dag!

Ja jösses amalia. Så utspelade i första perioden, så överlägsna resten av matchen. Segersiffrorna 5-1 mot Gnaget var inte direkt överdrivet. Även om Solna-gänget hade sina chanser var det Bajen (Läs: Johanna Blomkvist) som utnyttjade sina.

De vitklädda ledde visseligen med 1-0 efter den inledande perioden. Helt rättvist. Bajen hade typ ingenting på de första tjugo minutrarna och vi längtade mest ut i den mindre kylda novemberkvällen utanför tältet i Kärrtorp. I den andra började spelet värma och Eveline Kjetselberg kvitterde gnagets ledning. Sedan var det dags för "Blomman-show". 2-1 kom och fick summera den andra perioden. 3-1 fortsattes i den tredje perioden och när Linn Wåger i gnagetkassen lämnade för en trygg plats i båset passade Blomman på att fullborda sitt hattrick.

Dessförinnan hade AIKs #12 Tuva Kärrhage åkt in i sargen olyckligt och fick ledas av isen på bår med hjälp av sina lagkamrater. Vi håller alla tummar och tår att det inte är någon fara med Kärrhage och att hon är på isen snart igen. När dryga minuten återstod av matchen snyggade fru Blomkvist till siffrorna till fem mål mot ett och krossen var ett faktum. I och med segern seglade Bajen upp på en andraplats i tabellen. Dock med tre matcher mer spelade än 3:an Södertälje.