Ett hjärta - En förening
lördag, juli 13, 2024

Onsdag: Spännande serieavslutning

Vallentuna_Away_2.jpg

Hammarby Hockey – Huddinge IK
Onsdag 13 december 19.00
SDC-hallen

Luciahockey avslutar HockeyEttan Östra där alla lag nu vet i vilken serie de skall spela efter nyår, det är bara inbördes placeringar som skall läggas till rätta i den sista omgången. För Hammarbys del är matchen högintressant med tanke på att de kan klättra till en sjundeplats och därigenom få med sig 5 poäng in i HockeyEttan Östra vår.

Förutsättningen för att Bajen skall passera Nacka i tabellen är enkla, de våra behöver ta en poäng mer än Nacka i avslutningsomgången. Nacka kan sägas ha alla fördelar på sin hand, de har en poäng mer än Bajen i tabellen (27) och de har ett enklare motstånd i form av Valbo som gästar dem.  Hammarby har betydligt bättre målskillnad än Nacka men det är dock allt som är dem till fördel.

Luciamotståndarna Huddinge är redan klara seriesegrare (ett grattis är här på sin plats) men Fredrik Mälbergs mannar tar förmodligen matchen på fullaste allvar. Dels vill de säkert avsluta med en seger för att gå in med en segersvit i AllEttan, dels är det prestigen i mötena med just Bajen. Inga gratispoäng för de våra att hämta med andra ord.

Hur skall då Bajen som tagit åtta poäng på de tre senaste matcherna lira? Enligt min ringa mening bör de fortsätta med den nya offensiva lustan som har infunnit sig i matcherna mot Sollentuna och Vallentuna eftersom den positiva förändringen inte kan få ett bättre test än mot seriesegrarna. Å andra sidan gjorde Hammarby en mycket bra insats i Björkängshallen den 18 oktober där fokuset på försvarsspelet var 95% (en helt påhittad siffra skall sägas, mer känsla än fakta) av spelet (Olle Wallberg räddade 41 av 43 skott) och enstaka snabba omställningar var anfallsvapnet. Resultatet då blev 2-1 till Huddinge.

Kom till SDC-hallen på onsdag och sjung för Bajen så ökar chanserna till seger!
Passa på att fynda bland Hammarby Hockeys och Bamsingarnas souvenirer!

Kriga Hammarby!
/sverre

Taggar: Inget

Om skribenten

Sverre

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024