Ett hjärta - En förening
lördag, juni 22, 2024

Rötterna blir starka när det blåser.... luften blir friskare när åskan går

79malm.jpg

Det råder inga tvivel om att det är tufft att vara en supporter till Hammarby Hockey nu. Visst kan vi luta oss mot framgångarna för damlaget. De gör en heroisk insats, det råder det inga tvivel om. 

Ni som känner mig vet hur mycket jag brinner för Hammarby på is. Speciellt hockeyn när bandy inte är mitt direkta intresse. Att se dessa grabbar och tjejer ger mig glädje. Jag skulle aldrig klara mig utan Hammarby Hockey. Vi är få, men vi har så stora hjärtan. Vi är ett par styckna som andas och lever för hockeyn, inga nämda inga glömda. Men alla har samma mål. Jag personligen har ingen historia i detta, så som vissa av mina bekanta har. De har vart med sen storhetstiden, om man nu ska kalla det för det, under 80-talet. Då var jag knappt född. Nej mitt intresse för hockeyn föddes runt 2012. Alltså för bara fem år sen. 

Det var just då i samma veva som publiken började svika Hammarby Hockey igen. Det såg rätt hyfsat ut under Bajen Fans tiden och man undrar många gånger om det var rätt att byta namn igen. Men jag är rätt säker, det var helt rätt. Hammarby ska ha ett hockeylag och det var det som var tanken hela tiden. Jag har sett många kommit och försvunnit under dessa få år jag vart insatt. Jag kan på nåt sätt förstå att folk inte vill ta sig ut till rivningsobjektet i Sätra, eller om man inte alls är intresserad av ishockey. Dock är nånting som jag blir otroligt ledsen för är när folk som vart så otroligt engagerade bara försvinner över en natt. Visst, det kan finnas massor med naturliga förklaringar. Men, Hammarby behöver er. Hammarby behöver alla människor som på ett litet sätt är intresserade av idrotten som är den mest framgångsrika både i Sverige och i Hammarby. Hammarby har under visseligen krigstiden men ändå tagit hela 8 sm-guld och ställer sig till den överlägset framgångsrikaste föreningen inom Hammarby. Med spelare i landslaget både nu och då. Vi har fostrat spelare som Gabriel Landeskog, Johnny Odouya, Svenne Berka, Pelle Lindbergh, Rolf Riddewall, Calle Steen, Marcus Krüger mm.. 

Men det har ingen som helst betydelse nu. Det är nu vi måste skapa framtidens stjärnor. Jag vill inte på nåt sätt vara elak, men ingen som spelar i Hammarbys a-lag idag, med undantag August Lindberg, kommer att ta Os-Guld med Sverige eller gå i första draften till Colorado. Men möjligen kommer nån av våra ungdomar och barn göra det. Det är där som framtiden finns. Men ingenting av detta kommer att ske om vi inte får en plats att spela på. Med dagens problematik i Stockholms stad så är det svårt om inte omöjligt att ta fram nya proffs. Det är här vi kommer in. Vi är Bamsingar vi är Hammarby Hockey och vi ger oss aldrig. Vi må vara få, men vi har enorma hjärtan. Jag vet att du som läser detta också vill att Hammarby lyckas både sportsligt och ekonomiskt. Det sportsliga är svårt för oss att påverka. Men det ekonomiska är inte lika svårt. Det är faktiskt ganska enkelt.

På onsdag den 29/11 så kommer Hudiksvall till Sätra och hallen som byter namn oftare än vad vissa av oss rakar sig. Bamsingarna har i dagens läge runda slängar ca 300 medlemmar. Vi är över tusen personer som är med i Bamsingarnas grupp på Facebook. Så att fylla hallen bör inte vara några större problem. Jag och vi i Bamsingarna vill gärna utmana alla på onsdag. Den som tar med sig flest personer till matchen får en signerad matchtröja. Alla som tar med sig över 5 personer får en gåva. Nu fyller vi hallen en gång för alla. 

Nu iom denna match så släpper vi medlemskapen för året 2018. Blir ni medlemmar nu så får ni 2018 på köpet. Ett medlemskap kostar endast 100 kr och det kan ni köpa på plats eller betala in till plusgiro 227520-4, skriv namn, adress och epostadress på inbetalningen.

Tillsammans bygger vi Hammarby mot nya storhetstider. 

Henric Wauge 
Ordförande Bamsingarna KFIB Support Taggar: Inget

Om skribenten

Hence

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024