tisdag, april 16, 2024

Viktig vinst vs Vall-en-tuna

Lindgren tillbaka på isen, tre poäng och ett pinnhål upp i tabellen - en klart godkänd onsdag i SDC-hallen!
Spelmässigt var det Bajen som kändes vassast i första, och när vår randige vän Lennart blåste för straff efter 6.49 trodde vi på spräckt nolla. Herr Rammstein gjorde ett gott försök, men fick inte riktigt upp pucken tillräckligt högt och målvakten fick jubla den gången.

När mindre än minuten återstod av perioden kom till slut ledningsmålet för hjältarna från Söder, och det var Jesper Skogström som var sist på pucken. Ganska bra tempo men inte så värst många farliga chanser, summerade vi den första perioden i KFIB-hörnan.

I andra var det mer Vallentuna, och det kom en tidig kvittering. Bajen replikerade genom en rökare från Felix, och efter ledningsmålet tog faktiskt Benny (!) timeout. Ganska jämnt och hyfsat bra spel från bägge lagen därefter, och med knappa tre minuter kvar av perren kom 3-1 från kapten Lindgren - ett riktigt skönt mål.

Gästerna var ofina nog att tysta Bamsingarna mitt under nedräkningen till Tidaholm, när man satte 3-2 i pp. De få som var på läktarplats vaknade till rejält i slutet och efter att "Bajen Fans - Hammarby Hockey" skrålats nonstop i ett gäng minuter kunde till slut segerjublet utbryta när Molle gjorde 4-2 i tom kasse med 18 sekunder kvar.

Lindgren gjorde sedan en "Nanne" när han inte riktigt hade koll på melodin vid segersången - video på detta finns i Bamsingarna facebookgrupp. Det blir nog ingen Idol-final för åldermannen, men det där med hockey kan han än vilket han visade i comebacken efter knäskadan. 1+1, en utvisning (såklart) och ett ständigt snackande med både lagkamrater, motståndare och inte minst rättsskipare!

Publiksiffran orkade med nöd och näppe upp i tresiffrigt, vilket såklart inte är något annat än pinsamt. Visserligen var det krock med handbollen, men fler än 113 personer ska väl ändå hitta till hallen när Bajen gör sin bästa grundserie sedan återkomsten till ettan och spelar en viktig match på hemmaplan? En hemmamatch är det kvar innan jul, 16.00 på söndag mot Glada Hudik - då ska vi väl kunna fyrdubbla den siffran?
Man ur huse nu, Bamsingar!

Stångkorvar
Bajenförståsigpåaren Niklas Mylfalk fördelar
3 st till 47. Jonathan Tärnblom (för stabil defensiv matchen igenom kryddat med sambadragningar)