fredag, mars 29, 2024

Tre poäng för damerna

Hammarby Hockeys damlag fick oväntat hårt motstånd mot tabelljumbon Tumba under söndagskvällen i Zinkens Ishall. I slutskedet av matchen kunde dock de grönvita glida ifrån och säkra tre viktiga poäng.
Bajens spel var inte det bästa som de presterat under säsongen, i första perioden tar man ledningen efter en soloraid från Elin Erikssons sida.

I mittperioden startar Hammarby riktigt bra och Hanna Tidala kan sätta 2-0 assisterad av Rebecca Dahl efter att Bajen snurrat runt i Tumbas zon i mer än en minut. Efter målet faller matchen in i ett fram-och-tillbaka-spel som absolut inte gynnar de våra och i powerplay kan Tumba reducera.

Tredje perioden ser likadan ut som merparten av den andra, det känns faktiskt som att Tumba är närmare en kvittering än att Bajen skall avgöra. Sandra Borglycke gör några avgörande räddningar, bland annat stoppar hon ett friläge för bortalaget och Hammarby tar sin timeout för att samla sig med dryga tre minuter kvar. Minuten senare kan så Hanna Tidala göra 3-1, snabbt följt av 4-1 av Elin Eriksson och matchen är avgjord.

De tre poängen gör att Hammarby nu har ett bra läge i tabellen, de ligger tre pinnar bakom serieledande Haninge med två matcher mindre spelade vilket innebär att våra tjejer i högsta grad fortfarande med i striden om kvalplatsen.

Stångkorvar
Garry delar ut
3 st till 17. Elin Eriksson
2 st till 1. Sandra Borglycke
1 st till 18. Linn Asplund
Bamsingarnas webbradio som sände delar ut en extra till 27. Hanna Tidala.

Mer
Matchfakta
Hammarby Hockey: Bajen vann utan att glänsa

Nästa match spelar damlaget på tisdag, 19.00, borta mot SSK och troligen sänder vi webbradio ifrån matchen.