torsdag, april 25, 2024

Stångkorvar efter dam- och herrmatcher samt reserapport

En bit klack under flaggan. Foto: Carina Robertsson.

Både Hammarby Hockeys damlag och herrlag var i farten under söndagen. För damerna blev det pisk borta mot Kallhäll och ett skadeskjutet herrlag kunde knipa extrapoängen efter ett straffdrama mot Valbo. Bamsingarna valde att koncentrera sina krafter på en bussresa till Valbo som blev lyckad och tillsammans med lokala och andra tillresta Bajare blev det ett riktigt bra tryck i NickBack Arena.
Kallhälls IF - Hammarby Hockey Dam
Enligt rapporterna hade Bajen spelövertaget och vann skotten men trots en straff och en femminutare på en Kallhällsspelare mäktade inte tjejerna med att spräcka nollan. Istället var det Kallhäll som gjorde 1-0 i powerplay med fyra minuter kvar samt lade in 2-0 i tom bur i matchens slutskede. Surt.

Mer
Matchfakta
Hammarby Hockey: Första förlusten för damerna

Stångkorvar
Det blev dubbelutdelning efter denna match, första torsken till trots.
Gisela Hellgren delar ut
3 st till 27. Hanna Tidala. Skapade mycket, bra driv.
2 st till 9. Nadja Westerlund-Rebo. Alltid farlig. Jobbig för motståndarna.
1 st till 14. Lina Berg. Jobbar järnet i varje byte,  flera farliga lägen.
Claes Berglund delar ut
3 st till Nr 18. Linn Asplund: Hur kan man vara överallt samtidigt.
2 st till Nr 10. Anne Girtz;  Liten kan också vara stor!
1 st till Nr 28. Linn Hansén: (åkte på fultacklingen som gav game) Fall and we shall all rise!

Valboresenärerna. Foto: Henric Wauge.

Valbo HC - Hammarby Hockey
Med en stor skara på skadelistan (Sebastian Andersson, Benjamin Blomberg, Niklas Ala-Juoni, Marcus Berntsson och Viktor Mickelsson) kom Bajen till spel i NickBack Arena (grönvit lada) och inte blev det bättre av att kapten Tomas Lindgren och Mattias Enroth var tvungna att kliva av under pågående match.

Men våra kvarvarande tappra iskrigare kämpade i perioderna tre, kanske inte med det skönaste spelet men med stor vilja. Hammarby tog ledningen genom Jeff Karlborg, rätt välförtjänt då de våra skapade mest och bäst i den 1:a perioden.

I den 2:a perren kvitterade Valbo efter ett par minuters spel men Simon Nilsson replikerade bara minuten senare framspelad av Jesper Skogström och Jonathan Tärnblom. Tyvärr är det Valbo som gör de två nästa målen, varav ett i powerplay och det ser darrigt ut för Bajen. Tack och lov får Hammarby chansen att spela med två man mer på banan och Felix Lundqvist kan utjämna till 3-3, assist av Marcus Carlsson och Joakim Arnmark, ett resultat som står sig perioden ut.

Den tredje perioden är mer verkligen mer kamp om att orka än finess, krigarna har svårt att få pucken ur egen zon under delar av spelet. Valbo gör mål i numerärt överläge i periodens början och det ser dystert ut men efter ca 10 minuter rundar Jesper Skogström fiendekassen och får in kvitteringspucken och får i samma veva en smäll i ansiktet så denne skribent uppfattade först inte att det blev mål utan oroade sig bara för den gode Jesper. Trots två powerplays för Bajen under kommer inget ledningsmål utan matchen går till 5 minuters förlängning där inget av lagen kan fälla avgörandet.

Således tar straffläggning vid för att extrapoängen skall kunna utdelas och den blir olidligt spännande för det är inte förrän i den 8:e omgången som Joakim Ramsten kan sätta sin straff samtidigt som Olle Wallberg räddar Valbos försök och Hammarby Hockey tar ännu en 2-poängare.

Laget skall ha sina rättmätiga hyllningar för insatsen samtidigt som det är mycket oroande med alla på skadelistan. Valbo spelar enkelt och hotar verkligen Bajen men med full trupp skulle de ha varit en munsbit för våra gossar.

Mer
Matchfakta
Hammarby Hockey: Sargat Bajen straffbesegrade Valbo

Stångkorvar
Hans & Niklas Trygg delar ut
3 st till 28. Jeff Karlborg. Han var bäst.
2 st till 29. Olle Wallberg. Stabil insats
1 st till 19. Simon Nilsson.
1 st extra korv till 2. Felix Lundqvist.
Bamsingstyrelsen belönar 8. Jesper Skogström med en extra efter en mycket bra insats.
Klacken får även de en stångkorv efter slitet och den överlägset vunna matchen mellan supportrarna på läktaren. smile
Bamsingarnas reseledare delar ut en extra till 23. Joakim Ramsten för att han avgör matchen.

På onsdag spelar både killarna och tjejerna (Matchkrock - Javisst!):
Herrarna spelar 19.00 i LW Hallen mot Huddinge IK. Det kommer bli en svintuff match för Hammarby så vi uppmanar alla som kan att sälla sig till klacken för att med våra röster hjälpa till att få in puckarna i motståndarkassen.
Damerna spelar mot Almtuna på Zinken med start 20.30 så den snabbe torde kunna få i sig en god portion av våra tjejer också.

Tommy, en BamsingCapo? Foto: Carina Robertsson.

Bamsingarna
Vi var 27 stycken som kom iväg med buss till Valbo och där slöt ett stort gäng andra supportrar upp och vår läktare levde! Visst tror vi att vi bidrog till segern med våra röster, Tomas Lindgren skrev så här i vår grupp på Facebook efter matchen:
€Stor eloge till er alla som åker upp och stöttar laget idag!
Ert engagemang betyder oerhört mycket för alla i laget. Dessutom är det fantastiskt för ett div. 1 lag som Valbo att få smak av vad äkta föreningskärlek är.