fredag, april 19, 2024

Vi åkte till Ljungby!

Då har Hammarby Hockey spelat playoff 1 kval till hockeyallsvenskan.
Som i första rundan blev Troja/Ljungby som slutade trea i Allettan södra. Efter hemmamötet i LW-hallen i torsdags (0-5) så var det då returmöte i helgen som var nere i Ljungby i Småland.
Vi var ett gäng Bamsingar som åkte ner från Stockholm till Ljungby,
2 fulla bilar rullade. Här följer en berättelse hur själva resan var.
Det var lördag morgon/förmiddag, kl hade passerat 9 med 25 minuter, en efter en började dyka upp till samlingen på Gullmars torg där 2 bilar skulle plocka upp resenärer. Den ene chauffören kom i tid medans den andre var försenad. Även en del resenärer hade också förmågan att inte passa tiden. Efter en kvart så rullade en bil i väg då vi även skulle plocka upp sista resenären på vägen.
Totalt var vi då 10 st som åkte ner till Ljungby.
Efter ett första stopp i Järna för att tanka bilarna så följdes ett andra i Herrbeta för en bit mat.

Väl framme i Ljungby blev det först en sväng till Ica Maxi för att hämta ut biljetter till matchen. Sen vidare färd till arenan. Den andra bilen var framme före oss i den undertecknad satt i. Dom hann till hotellet för att checka in för sedan åka till arenan. Det va lång kö till att köpa biljett på plats så det va tur att man hade köpt innan så det var bara gå direkt in. När man väl va på plats på ståplats sektionen för bortasupportrar så började Trojas €intro€ Ett 15 tal Bajare befann sig på bortasektionen.

Första perioden är väldigt jämnt, Hammarby spelar bättre än senast. Får till en del bra lägen och kunde mycket väl tagit ledningen i första perioden. Även Troja hade en del chanser men Hammarby försvarar sig bra och första perioden slutar 0-0.

Andra perioden är helt och hållet Troja/Ljungbys. Spel mot ett mål. Men det dröjer ända till 16:34 innan Troja spräcker nollan, och det efter att Hammarbyförsvaret inte fått ut pucken ur egen zon i ett tidigare läge.  I slutet av perioden går spelarna bort sig och en fri spelare i Troja får väldigt enkelt skjuta in 2-0 6 sekunder kvar av perioden.

Men tredje perioden börjar bra, bara 46 sekunder så får Graf in reducering eller som speakern sa €Hammarby kvitterar till 2-1€
Hammarby har sedan bud på kvittering och när man får spela PP så tappar man puck i egen zon och Troja kan kontra in 3-1. Men hoppet väcktes åter igen 2 minuter senare när Ramsten styr in pucken till 3-2.
Mer mål blev det inte trots att Bajen var nära med en stolpträff i slutsekunderna.
Troja vinner med 3-2 och därmed vidare till playoff 2. För Hammarby är nu säsongen slut.

Efter matchen när vi tackat spelarna så stod vi kvar länge på läktaren, till slut så sa några funktionärer som gick förbi €har ni inte gett upp än€ på ett snällt sätt.
Vi fortsatte sedan innan vi åkte vidare, i arenans restaurang. Vi blev kvar där till dom stängde, spelarna kom dit och åt mat innan dom skulle sätta sig på bussen på väg hem till Stockholm.

Sen fortsatte kvällen för oss på Harrys som låg vägg i vägg med vårt hotell. En väldig trevlig kväll hade vi.

På söndagen hade vi delat på oss, några satte sig i bilen på väg till Stockholm vid halv tio för att hinna hem till fotbollen medan andra låg kvar på hotellet och sov, och åkte vid 12 tiden.

Jag tackar HELA sällskapet som åkte med till Ljungby i helgen!
Jag tackar HELA Hammarby Hockey för denna säsong,  Fantastiskt bra.