Ett hjärta - En förening
fredag, juni 14, 2024

Stångkorvar efter Bajenkvällen

bk_2016-01-30_m_carlsson_2-1_500x_bt.png
Marcus Carlsson gör 2-1. Foto: Benjamin Thorén.

Så har denna skribent vilat ut efter lördagens aktiviteter på Hovet och det är dags att summera 2016 års Bajenkväll ur ett Bamsingperspektiv. Först och främst; Hammarby Hockey besegrade Sollentuna HC med 2-1. Den första Bajenkvällssegern på mången år. Att Marcus Carlssons avgörande kommer med 20 sekunder kvar av tredje perioden till tonerna av €Bajen Fans - Hammarby Hockey€ var väl så där lagom Hollywoodskt...
När Hovet öppnade upp 14.00 på lördagseftermiddagen var det ingen trängsel vid insläppet och efter en stund spelades det några matchers knattehockey på isen med i stort sett bara nära och kära som åskådare. Undan för undan anlände publiken och med timman kvar till match var aktiviteten bland utställarborden i full gång.

bk_2016-01-30_bamsingbordet_bt_500x.png
Bamsingbordet på Hovet. Foto: Benjamin Thorén.

Tack till alla som kom förbi vårt bord, det var mycket trevligt. Vi sålde en hel del souvenirer samt mången medlemskort hämtades ut.

bk_2016-01-30_sjb_500x_pj.png
Anna Rönnelöw prisas för att hon är "Så Jävla Bra!". Foto: Peter Jonsson.

I andra periodpaus var det presentation av två välförtjänta Pelle Lindbergh-stipendiater samt utdelning av vårt eget €Så Jävla Bra!€-pris som i år gick till Anna Rönnelöw samt Jimmy Pärsson som tyvärr missade själva utdelningen på isen men fanns någonstans i environgerna. Bamsingstyrelsens motivering till valet av pristagare löd så här:

Anna Rönnelöw var den tongivande kraften, i sin roll som ungdomsansvarig i Bajen Fans Hockeys organisation och styrelse, för att bygga upp en fungerande och hållbar barn- och ungdomsorganisation så att vi i framtiden får se nya grönvita iskrigare från egna led.

Jimmy Pärsson klev ned från klacken och kritade som första spelare på för att spela i Bajen Fans Hockey. Jimmy spelade under premiärsäsongen 2008/2009 9 matcher i den grönvita dressen och hann då med att göra 6 mål.


För referat av huvudnumret mellan Bajen och Sollentuna se länkar nedan men Håkan som var den i Bamsingstyrelsen som såg mest av matchen sammanfattar så här:
€I första perren ser Hammarby ut att ha "glidet" med från Haningematchen, men det knyter sig i målfabrikationen. I andra perren börjar det svaja och Sollentuna kommer mer in i matchen. Tredje perren? Det blir mer och mer kaosartat. Hade jag inte suttit "inlåst" på bänkraden så hade jag gått ut i gången sista tio. Oj vad det missades passningar, tafflades med pucken och gavs lägen för Sollentuna. Tröttkörda? Kortslutning inför möjligheten att åter förlora en Bajenkväll? TV-puckshögen efter 2-1 visar ju på enorm glädje över att laget var på väg att bryta den negativa traditionen med Bajenkvällförluster.€

Klacken var i sitt esse på Hovet, de bar fram våra iskrigare med skön sång! Superbt och högsta betyg!
Publiksiffran 3054 är ingen höjdare men efter åratal av torskar på Hovet och i avsaknad av Hammarby Fotboll är siffran helt okay. Förhoppningsvis är segern ett avstamp i en positiv vändning för Bajenkvällen.

Stångkorvar
Förutom att alla spelare i lördagens laguppställning får varsin autokorv (så mycket betyder segern) belönas följande av ett gäng Bamsingröster:
3 st till 23. Joakim Ramsten.
2 st till 61. Marcus Carlsson.
2 st till 10. Anton Molnar.
1 st till 3. Joakim Arnmark.
1 st till 16. Axel Åström.
1 st till 26. Benjamin Blomberg.
1 st till 57. Sebastian Andersson.
1 st till 58. Oliver Forsberg.
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8287

Kassar för kassan
Två kassar innebär 864 kronor till Kassar för kassan som nu ligger på en total över 15 000.

Mer
Matchfakta
Hammarby Hockey: Äntligen seger på Hovet
HockeyEttan: Bajenkvällen 2016 Hammarby-Sollentuna 160130 (höjdpunkter)
Bajen Hockey TV: Intervjuer efter Bajenkvällen 2016

Det var det, 2016 års Bajenkväll är avklarad och Bamsingarna vill till sist rikta ett stort tack till Hammarby Hockey för arrangemanget. Traditionen på Hovet är så mycket värd. Tack!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024