Ett hjärta - En förening
söndag, maj 19, 2024

Tre pinnar mot Tierp

hh_logo_text-under.png
 
I ett lätt kylslaget Uppland blev det en jämnare tillställning mellan Tierps HK och Hammarby Hockey än vad vi tillresta supportrar hade inbillat oss under Trettondagskvällen. Till slut kunde ändå de våra avgå med segern.
 
Uppdaterad med Schtångkorvar.
I första perioden ser det ut som förväntat med mycket avslut mot Tierps kasse men förvånansvärt många puckar hamnade i plexit nordöst om det högra krysset, laget hade kanske pratat före om att lägga mycket skott högt på tierpskeeperns stötsida. Nåväl, Bajen gör både 1- och 2-0 under de första tjugo genom Victor Mickelsson och Anton Molnar. Tierp är absolut inte ofarliga och Sebastian Andersson får göra några riktigt snygga räddningar.
 
Mittperioden är inte speciellt bra ifrån våra killars sida, det blir mycket mer oorganiserat spel och Tierp tar chansen genom att göra två snabba mål halvvägs in i matchen.
 
I tredje perioden återtar Bajen initiativet och trycker på vilket resulterar strax då Benjamin Blomberg gör två mål med halvannan minuts mellanrum. Därefter ser det relativt säkert ut men i spel 4 mot 4 kommer en Tierpsreducering när Bajen byter folk och målvakten Benjamin Johansson gör en utflykt till vänstersargen och matar fram en puck som till slut hamnar hos en lagkamrat som kommer fri och gör mål. I periodens slutskede ligger hemmalaget på, man tar en fultimeout då de med minuten kvar bestämmer sig för att byta målvakt men det känns aldrig speciellt farligt och Hammarby vinner med 4-3.
 
Det var inte någon höjdarmatch att titta på men i slutändan blev det tre poäng att ta med hem och det är det som som räknas. Ska jag klanka ned på något så är det att den gamla Hammarby Hockey-paradgrenen i att inte åstadkomma mycket i powerplay nu är på topp vilket visar sig i vår sistaplats i seriens PP-liga men det är tio matcher kvar att ändra på det. Å andra sidan är Hammarby tillsammans med Haninge ännu så länge 100%-iga i boxplay.
 
Stångkorvar
Jacob delar ut
3 st till 7. Arkaitx Edgren
2 st till 57. Sebastian Andersson
1 st till 10. Anton Molnar
Själv lägger jag in en extra korv till 26. Benjamin Blomberg för hans matchvinnande mål.
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8287
 
I gårdagens övriga matcher gick det till övertid/straffar i samtliga vilket gör att Hammarby knappade in på Åkers och Haninge i toppen samtidigt som avståndet nedåt drygades ut.
 
Kassar för Kassan är nu uppe i 5 616 kronor efter gårdagens 4 baljor. Läs mer här: http://bamsingarna.se/news.php?extend.1347
 
Mer
Matchfakta
Hammarby Hockey: Knapp vinst i Tierp
 
På söndag, 10 januari, med start 16.00, blir det en toppfajt i LW Hallen då Åkers kommer på besök. Med en helgjuten insats där kommer våra killar att på allvar vara med i playoff-snacket igen. Allt läktarstöd som kan uppbringas behövs då så rensa upp i kalendern redan nu för en resa ned till Sätra IP!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024