Ett hjärta - En förening
lördag, juli 13, 2024

Igår var det 30 år sedan

pelle_080524.jpg
Pelle Lindbergh 78 79 Hh 02
 
Igår var det 30 år sedan målvaktshjälten Pelle Lindbergh gick bort i en trafikolycka. Tre decennier har gått men minnet av nummer #25 (Bajen) /#31 (Philadelphia) lever kvar i högsta grad. I Hammarby Hockey har tröja nummer 25 pensionerats och förhoppningsvis kommer vi någon gång i framtiden få hissa upp det tröjnumret i taket i en egen hall.
pelle_080524.jpg
 
Bamsingarna, oftast i sällskap med Pelles syster, högtidlighåller varje år Pelles födelsedag den 24 maj på Skogskyrkogården där vi samlas, lägger ner en krans och fikar i all stillhet.  Första gången vi samlades 2008 var Thomas Tynander som skrivit boken €Pelle Lindbergh, bakom den vita masken€ närvarande och berättade anekdoter. En berättelse som etsat sig kvar i mitt minne är den om det motstånd Pelle mötte bland NHL:s mer konservativa när han började ta med sig vattenflaskan ut till målburen för att undvika uttorkning.
 
pelle_lindbergh_78-79_hh_01.png
 
Det finns ett riktigt bra avsnitt av Svenska Ishockeyförbundets €Målvaktspodden€ som tillägnas Pelle som alla bör lyssna på: https://soundcloud.com/swehockey/pelle_lindbergh
 
Vi Bamsingar har alltid en insamlingsbössa framme på Hammarby Hockeys hemmamatcher där allt går till Insamlingsstiftelsen Pelle Lindberghs Minne som delar ut stipendier i Hammarbyleden.
 
Kolla även in officiella Pellesidan: http://www.pellelindbergh.se/
 
Vi syns den 24 maj på Skogskyrkogården!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

Diktatorn

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024