lördag, april 20, 2024

Insatsen mot Hudik värd mer än en poäng

I en spännande match mellan Hammarby Hockey och Hudiksvalls HC under onsdagskvällen svängde det målmässigt fram och tillbaka, Bajen visade moral när man hämtade upp ett underläge för att till slut bli besegrade i en straffläggning.
I första perioden är det mer fart och fläkt än riktigt välspelat. Bägge lagen har svårt att komma till de riktigt fina chanserna. Tyvärr slinker en studspuck in bakom Sebastian Andersson i Bajens kasse och Hudik, som pressar hårt de sista minuterna, går med en 1-0-ledning av isen för vila.

Andra perioden är drygt fyra minuter gammal då våra killar blir alldeles för passiva i försvarsspelet och en Hudiksspelare kan ta sig in från sargen, genom tekningscirkeln för att sedan avlossa ett skott som resulterar i 0-2. Tack och lov kommer repliken genast från Tobias Andersson som rakar in 2-1-reduceringen efter ett utmärkt förarbete av Benjamin Blomberg (vi uppe vid webbradion tyckte i och för sig att det såg ut som Marcus Carlsson).
Bägge lagen klarar av varsin utvisning men efter drygt tre minuter kvar passar Felix Lundqvist fram Anton Molnar som kan ta sig in på motståndarkassen och dra in kvitteringen vilket var dennes första mål för säsongen. Mindre än minuten senare tar Bajen ledningen då Marcus Carlsson kan sätta pucken bakom Johan Kallio i Hudiks kasse. För framspelningen stod broder Linus Carlsson och Mattias Enroth. I powerplay (bägge Hammarbyutvisningarna under perioden var högst tveksamma vill jag påstå) spelar Hudiksvall snyggt och kvitterar till 3-3 då en puck går in vid Anderssons €första€ stolpe.
En underhållande period där målchanserna över lag var av skarpare kaliber än i den första.

I den tredje 20-minutaren är Hammarby Hockey det klart dominerande laget. Tre Hudiksvallsutvisningar i tät följd ger de våra chansen att ta ledningen i spel 5 mot 3 men nej, PP är, likt under ett antal föregående säsonger, inte riktigt vår grej samtidigt som bortalaget försvarar sig bra. Resultatet under ordinarie tid förblir 3-3 och i den fem minuter långa förlängningen är rollerna ombytta, Hudik dominerar och det känns rätt skönt när den är till ända.

För att avgöra går matchen till straffar där Anton Molnar och Benjamin Blomberg sätter var sin och efter de tre inledande omgångarna är det fortfarande oavgjort. I den fjärde omgången sätter Molnar sin puck med ett klonk i stolpen medan bortalagets Johan Björklund överlistar Sebastian Andersson och Hudiksvalls HC tar hem extrapoängen.

På det stora hela en kul, underhållande och spännande match som fler än de 174 åskådarna borde fått ha sett. Ändå en publiksiffra i rätt riktning. Det här var fjärde matchen på raken som Bajen tar poäng i, oavgjort under ordinarie tid mot €Allettan-laget€ Hudik är inte dåligt och visst tycker jag att vi var värda mer än en poäng. Robert Sterling-Berglund gör sin första insats för i serien och av honom kan vi förvänta oss mycket bra spel. Bajen körde runt på fem backar vilket inte såg ut att hämma spelet nämnvärt.

Förutom några tveksamma utvisningar, tycker jag att Mikael Norlander är en bra domare, han blåser inte för €skitsaker€ vilket gynnar spelet på isen.

Bamsingarna sände webbradio och filerna läggs upp här på hemsidan under fredagen.

Stångkorvar
delade Hence ut så här:
1 Korv får nummer 2 Robert Sterling-Berglund
Motivering: Om man börjar i 4:e linan för att smyga sig upp och till slut även spela powerplay får mig att tycka att man gör nåt bra. Han är dessutom väldigt aktiv på planen. Helt klart värd en korv.
2 Korvar till nummer 22 Linus Carlsson
Motivering: Blixtrar till ofta med snabba spelvändningar och sliter som en hund. Spelskicklighet och bra förmåga att hitta folk framför mål. Dessutom inblandad i den otroligt snygga 3-2 målet.
3 Korvar till nummer 39 Felix Lundqvist
Motivering: Högst delaktig till dagens poäng, Offrar sig både framåt och bakåt och hittar de mest omöjliga passningarna. Kändes som att han var överallt på planen även när han var i båset.
Bonuskorv (som inte registreras för framtiden då vi inte har någon ironiavdelning) till nummer 21 i Hudiksvall Dallas Jackson. Som är utvisad, kommer in på planen, slår till första bästa och åker ut igen två sekunder efter han kommit in smile

Eftersom undertecknad såg sin första match live på typ två veckor tar jag chansen att dela ut ett par tre extra poäng.
22. Anton Molnar som gör sitt första mål för säsongen samt lägger tjusiga straffar belönas med en extra korv.
Unge Arkaitx Edgren med nr 7 på ryggen har i mitt tycke haft en brant utvecklingskurva uppåt sedan säsongsinledningen vilket renderar honom en extra korv.
Även backen (När skall en back vinna Stångkorvsligan?) 15. Oscar Björkander belönas med ett extra stycke kött då han är en klippa i försvaret. Korven får han trots att han var inne på Hudiks 2-0-mål.

På lördag spelas nästa hemmamatch i AXA Sports Center då returen mot SSK väntar. Vi ses där!