lördag, april 20, 2024

Ny förlust på Bajenkvällen

Efter Hammarbys seger i onsdags (2-1) mot Haninge så var playoff platsen allt närmare. En seger mot Väsby var ett måste om vi ska med och kriga om platsen. Nu blev det inte så, Väsby var lite bättre denna gång. Matchen slutade 4-2 till Väsby inför 4682 på Hovet.
Det spelades även en förmatch innan på Hovet. Legendarer mot Supportrar. Den slutade 9-2 till legendarerna där bla Bemma gjorde 1 mål för supporterlaget. Bland Legendarerna gjorde bla Janne Lindberg 3 mål. Kul var det att spela iallafall...
Första minuterna tyckte jag Hammarby var lite nervösa, Väsby tryckte på från start men var egentligen aldrig nära ledningsmål direkt. Hammarby kom sedan igång och tog över taktpinnen. 4.49 in i första kom ledningsmålet för Hammarby. Alberts Ilisko tryckte in pucken i mål efter en retur från Väsbys målvakt vilket var Alberts första mål i Bajen denna säsong. Hammarby får chans att öka på sitt ledningsmål när man får spela powerplay. Ett hyfsad bra pp-spel tyckte jag men målen uteblev. Väsby börjar jobba sig in i matchen igen och efter 12 minuter får Väsby chansen i powerplay. Hammarby hade bra kontroll i numerärt underläge men plötsligt så slarvar man och med sista man vid egen blå tappar man pucken och väsby spelare kommer fri mot Linus Lundin i Bajen målet och sätter dit 1-1. Spelet böljer lite fram och tillbaka men efter en kvart in i första så sätter Mattias Forsberg dit 2-1 som står sig perioden ut.

I andra perioden så för Väsby spelet och 5 minuter in så kvitterar Väsby i powerplay. Väsby trycker på i hela andra perioden men Linus Lundin ser till att ställningen fortfarande är 2-2. Väsby får i slutet av perioden chans i pp i spel 5 mot 3 i 55 sek men Hammarby reder ut detta. Hammarby får inte sitt eget spel att stämma under andra perioden och Väsby kunde lika gärna ha haft ledning i matchen efter andra perioden men 2-2  står sig.

I tredje så är det lite mer jämnt spel, Hammarby skapar några chanser. Men på kontring 6 minuter in i tredje får Väsby in pucken bakom Linus Lundin och Väsby leder 3-2. Minuten senare får Väsby nytt pp men Hammarby reder ut detta. Man försöker nu skapa chanser till kvittering och får chans i pp men får inte till ett bra pp-spel. Med 3 minuter kvar tar Hammarby time-out. Minuten senare plockar man ut Linus Lundin samtidigt som Väsby åker ut på 2 min. Powerplay 6 mot 4 och med 41 sek kvar var man rikigt nära 3-3. Såg inte vem det var men man hade i princip öppet mål men pucken studsar över klubban, kort därefter rensar Väsby spelare från egen zon och pucken går mot den tomma målburen i Bajens zon och 4-2 till Väsby.

Bamsingarna delade ut priset Så Jävla Bra. Som i år  gick till Janne Lindberg och Håkan Ferm,

Hammarbys Hockeyhistoria: 150207: Hammarby-Väsby 2-4

Skulle Värmdö & Tierp vinna söndagens match mot Haninge resp Enköping är vi fortfarande med och krigar om playoff platsen.

Nu är det bara att ladda om, Åker/Strängnäs borta väntar på onsdag.

Ett stort tack till alla som jobbade på Bajenkvällen!