Ingen höjdarinsats mot Åkers

Linus Nelson belönades av Bamsingarna. Foto: Carina Robertsson.

Hammarby Hockey verkar ha svårt att få till det på hemmaplan just nu, precis som mot Enköping för ett par veckor sedan blev det en uddamålsförlust för våra killar under onsdagskvällen mot Åker/Strängnäs HC.
1:a perioden
Inledningsperioden blir den jämnaste av de tre, visserligen sätter Åkers bra snurr från början med ett rörligt och intensivt anfallsspel, som de bibehåller matchen igenom, men Bajen är med på noterna med en galant forechecking som stör bortalaget. En smula rörigt i försvarsspelet är det ändå och ledningsmålet för gästerna efter åtta minuters spel är en riktig bjudning av oss med ett riktigt snyggt indianpass. Omgående replikerar Anton Molnar, när han framspelad av Juuso Kaijomaa, kommer fram mot mål och distinkt kvitterar. Det är en bra sekvens i spelet för Bajen för bara 31 sekunder efter kvitteringsmålet jobbar Christopher Usov in 2-1-målet efter fint förjobb av Sebastian Knösch och Oliver Hofbauer. Resten av perioden avverkas med chanser åt bägge håll.

2:a perioden
Åkers trummar på och de har nu ett spelövertag. Bajen åker på en utvisning och gästerna är obevekliga i sitt powerplay med hård press och bra rörelse och när pucken åker ur vår zon ödslar man ingen tid på att ta in den igen vilket gör att våra backar inte hinner byta och till slut är vi bortspelade och Åkers Nicklas Nilsson kan relativt lätt hänga in 2-2 från Linus Lundins vänstra sida. Trots numerära överlägen åt båda hållen så blir det inga fler mål under mittperioden men som sagt; Åkers väger tyngre.

3: perioden
De våra kommer ut på isen fysiskt men skallarna verkar långt borta, vi blir utspelade av Åkers som efter bara 96 sekunder tar ledningen med 2-3. Det ser nu ut som vi spelar i numerärt underläge, Åkers cirklar runt i vår zon som hungriga hajar och skapar fina lägen som vi med nöd och näppe undanröjer. I en av våra få omställningar rycker offensive Sebastian Johansson fram, skjuter på burväktare Andro Michel som släpper retur och Sebastian som fortfarande är på väg framåt får returpucken på skridskon och den letar sig in i kassen. Härligt med kvitteringen till 3-3 men vi kan inte på något sätt andas ut. I numerärt överläge mitt i tredje perioden återtar Åkers ledningen, återigen förvägrar de oss att byta ut våra spelare som naturligtvis kroknar en smula i den intensiva pressen. Åkers får ännu en gång spela i powerplay vilket vi klarar av men de minuterna är det ju svårt att jaga en ny kvittering och med full bemanning på isen igen ser det inte mycket bättre ut. Med 1.35 kvar tar Hammarby Timeout, tar ut Lundin och sätter sen in en sista kraftansträngning som faktiskt är riktigt bra. Tyvärr blir det lite för ivrigt vilket resulterar i att det plötsligt är sju utespelare på isen och linjemännen uppmärksammar detta som resulterar i en utvisning.
Matchen slutar 4-3 i Åkers favör och det är på intet vis orättvist eftersom de var det bättre laget och vår tredje period är bland det sämsta vi uppvisat under säsongen och definitivt den absolut sämsta under vårserien.

Matchen igenom petas det för mycket med klubborna istället för att ge sig in i situationerna på ett riktigt sätt. Att det för andra gången på raken blir pisk i LW Hallen inför en bra klack och bra publiksiffra (341 personer, omgångens klart bästa) känns inte riktigt bra.
Förlusten skickade ner Hammarby till en femte plats i tabellen som är otroligt tät och där vi ligger sex poäng ifrån en playoffplats.

Efter matchen belönade Bamsingarna genom odrförande Sjöqvist Bajens forward 10# Linus Nelson med lite Bamsingprylar för hans vinst i omröstningen €Extra Bonus Stångkorv till Jul!€. Linus spelade bara första perioden då han hade lite skadekänning.

Stångkorvar
Hockeystyrelsens Marcus Ziegler gästspelar som utdelare med följande köttslamsor:
3 st till 18# Mattias Forsberg
2 st till 3# Joakim Arnmark
1 st till 22# Anton Molnar
Webbradiosnubbarna delar ut en extra korv till 32# Oliver Forsberg som just nu är klart bäst bland backarna.

Webbradio
Lyssna till matchen i efterhand:
[1:a perioden] [2:a perioden] [3:e perioden] .mp3
I €Ingen ko på isen€ gästades Stefan Ståhl i första periodpaus av spelarna Mattias Wigley och Josef Nilsson och i den andra pausen stod Marcus Ziegler för gästarbetandet. Lyssna här:
[1:a periodpaus] [2:a periodpaus] .mp3