Ett hjärta - En förening
torsdag, april 25, 2024

Skadedrabbat Bajen tog 3 viktiga poäng

Med endast 13 utespelare visade Bajen upp riktigt bra spel under onsdagskvällen då de besegrade gästande Enköping och visst blev det riktigt spännande under de avslutande 20 minuterna då våra gossar var i sanning trötta. Vi överlämnar därmed sistaplatsen i serien till Värmdö som vi möter ute i discoladan på söndag.
1:a perioden
De våra har riktigt bra fart under rören samt har bra press på Enköpingskillarna som får se sig besegrade i merparten av närkamperna. 1-0 gör Hampus Harlestam efter ett snabbt och snyggt anfall då Jonathan Tärnblom väggar i egen zon med Joakim Arnmark för att sedan skrinna sig fram längs högersidan, skjuter och målvaktsreturen hamnar rätt i gapet på Hampus Harlestam som skjuter in pucken bakom keepern. Bajen har spelövertaget men det blir inget mer antecknat i målkolumnen. De chanser Enköping skapar räddar Josef Nilsson, som håller på att spela in sig i våra hjärtan ordentligt.

2:a perioden
Efter ett par minuters spel åker bortalaget på en utvisning och det utnyttjar Bajen då Oliver Forsberg  snyggt hittar Hampus Harlestam i mittzon som drar in rakt mot mål och backhandar in 2-0. Enköping tar timeout och spelet blir jämnare och efter dryga fem minuters spel reducerar ESK:s Marcus Kullerberg då han med en soloprestation kämpar in en studsande puck lite turligt. Mycket viktigt blir det då vi strax därefter klarar av ett numerärt underläge och med fullt manskap på isen gör 3-1 då Leo Engman tar in pucken i anfallszon drar in bakom Enköpings kasse stöter fram,  försöker få in pucken vid stolpen och Tim-Robin Johnsgård skjuter in returen. En stund senare tar domare Marcus Christensen ut två Enköpingsspelare för förseelser, de hade verkligen samlat ihop till dessa utvisningar och trots ganska hyfsat spel i fem mot tre med flera avslut klarar ESK skivan.

3:e perioden
Vi börjar i numerärt underläge som klaras av men det är helt klart att våra killar börjar bli duktigt trötta. Det är då glädjande att se tränare Rönnelöws beslut att ta en timeout efter åtta minuters spel för att ge spelarna lite extra vila, bra coachning. Drygt halvvägs in i sista perioden åker vi på en utvisning där Enköping skapar bra tryck och efter en situation framför Josef Nilsson utdöms även en straff i bortalagets favör. Straffslaget blir av Kenta Nilsson/Foppa-karaktär men Josef är med på noterna, dessutom hade nog pucken glidit utanför. Nu försvarar de våra sig med liv och lust, bland annat går Johnsgård ned och täcker ett skott och får duktigt ont därefter. Med knappa tre minuter kvar tar Enköping ut sin keeper och trycket blir nu ännu större mot vår kasse där de våra nu åker på lädret men vi håller undan och tre snorsköna poäng bärgas! Riktigt bra lagmoral visas upp i matchen och se; det resulterar!

Det var första gången på mycket länge vi hade en aktiv klack på läktaren och officiella publiksiffran 212 personer ställer jag mig en smula frågande till, det såg ut att vara fler.

Stångkorvar
Jimmy G delar ut:
3 st till 30# Josef Nilsson - fantomen.
2 st till 9 # Hampus Harlestam - tvåmålsskytt.
1 st till 3# Joakim Arnmark - storslit.
Webbradion delar av ren segerglädje ut tre extra korvar till kämparna 10# Nelson, 11# Wigley och14# Johnsgård för fina jobbet.