torsdag, april 18, 2024

J20: Måsteseger mot Visby

Hammarbys A-juniorer håller spänningen vid liv i det pågående kvalet efter söndagens 5-3-seger hemma på Zinken mot Visby/Roma HK.
Bajens första period är inget att komma ihåg förutom Richard Lundins 1-0-mål i spel 5 mot 3 där målis Ernst Adebo-Roos får en assistpoäng och Richard skrinnar, skjuter och dyngar in returen. I övrigt är Bajen, som helt klart är det bättre laget, slarviga i passningsspelet och lite loja i egen zon. Visby kvitterar strax före pausvilan när de får chansen i 5 mot 3.

Andra periodens första del är den inledningsperioden lik och Visby tar ledningen med 1-2 när de vänder spelet och kommer med tre spelare mot Ernst. Nu börjar Hammarbyhjulen snurra och gästerna pressas hårt och vem kvitterar efter 10 minuter? Jo, backen Lundin igen. På egen hand tar han upp pucken till offensiv blå och avlossar kanonen. Bajen fortsätter att pressa men 2-2 står sig perioden ut.

I tredje inleder Viktor Thim efter bara 25 sekunders spel med att ge Hammarby ledningen. Visby börjar hänga med skallarna en smula och trots tre raka Bajenutvisningar förmår inte gutarna att göra mål. Istället blir det Daniel Blomqvist Sjöholm som utökar ledningen till 4-2 framspelad av Thim. Lite spännande blir det ändå när Visby reducerar minuten senare men med två minuter kvar åker gästerna på en utvisning och Sjöholm passar då på att göra sitt andra och 5-3 för Bajen framspelad återigen av Thim samt Sebastian Båvensjö som vi i webbradion trodde var målskytt. Sedan blir det mest transportsträcka till slutsignalen då Visby avslutar med en man på botbänken.

Rolig och spännande match trots slarvigt spel stundtals. Det behövs mer kämpaglöd på onsdag när nästa måstematch spelas borta mot Nyköping. Lite bristande domarkvalitet tyvärr, bl.a. Daniel Sjöholm blir bentacklad vid ett tillfälle vilket borde rendera i ett ordentligt straff istället för att den skyldige skall gå helt fri. Mest skadad i matchen blev dock matris Arnewing som får en puck i plytet av egen spelare något vi inte kan beskylla domarn för.

Håkan och Jesper fixade med java till oss andra frusna Zinkenbesökare där det var en hel liten skock Bamsingar på plats.