torsdag, mars 28, 2024

J18: Chansen till Elit borta

Returmötet mot Vallentuna på Zinken under torsdagskvällen slutade med en klar bortaseger och därmed är Hammarby Hockeys B-juniorer chanser att ta en plats i regionens elit borta för denna gång. Ändå har våra unga gjort en riktigt bra säsong med tanke på förutsättningarna.
I en match med mycket utvisningar, 143 minuter totalt varav tre matchstraff samt med en av sjukdomar och skador rejält uttunnad Hammarbytrupp blev det gästande Vallentuna som tog hem segern med tavelsiffrorna 3-6. Det är inte så mycket att snacka om egentligen, med 12 utespelare i båset som dessutom under matchen ytterligare reducerades blev uppgiften övermäktig för våra J18-spelare.

I första perioden gör Vallentuna tre mål men då Bajen i mittperioden reducerar och Vallentuna sedermera åker på två femminutare tänds hoppet men det blir aldrig någon riktig kontakt. När Vallentuna går ifrån till 2-6 i sista perioden är det klart fastän Hammarbys Christian Wennergren gör matchen sista mål i powerplay (sista målet vinner!).
I Hammarby gör Sebastian Båvensjö två mål och en målgivande passning och han imponerar tillsammans med bl.a. Kim Arnewing och Vicktor Kihlberg.

I och med förlusten har Hammarby nu ingen chans att nå nästa säsongs regionselit utan det blir Vallentuna och Wings som får göra upp om den enda platsen dit. Måndagens avslutande match för Hammarby J18 på Zinken mot Wings handlar alltså bara om ära och att avsluta snyggt. Nu har sportgruppen och juniorgänget en grannlaga uppgift att få ihop ett nytt gäng inför nästa säsong - jag hoppas verkligen att vi kan ståta med ett B-juniorgäng i fortsättningen - NI BEHÖVS!

Laget skall ha en stor eloge för genomförd säsong speciellt med tanke på de förutsättningar som existerar på Zinken, där bra träningstider är sällsyntare än en flock kejsarpingviner i Bandhagen. Att ta sig till uppflyttningskvalet är stort!
För att förstärka den lilla hallens begränsning tvingar frusen kondens på plexit runt rinken våra funktionärer att gå runt med isskrapa för att någon överhuvudtaget skall se något av matchen, otroligt...

Kul att vår lilla klack får mothugg av Vallentunas föräldraskara som hejar på de sina under sista perioden.

Nu ser vi fram mot J20-lagets bägge helgmatcher på Zinken. På lördag mot Haninge 14.30 och söndag mot Visby/Roma 14.00. Bamsingarna ämnar webbradiosända men ni som inte drar ner till Skåne uppmanas att komma ner till hallen och primalskrika fram det våra!