Ett hjärta - En förening
onsdag, juni 19, 2024

Borås - en reserapport

boras-hif_070926_01_small.jpg
Avfärden från Gullmars (via Sköndal för en Hellvisupplockning) gick smidigt. TopDog rattade sin kärra synnerligen väl och vi fyra småväxta killar (Hellvis, Mattias, Mangan och undertecknad) som var hennes res-sällis satt bekvämt, ja rena limo-känslan faktiskt.
I bagaget fanns ett antal banderoller, bärsa, madeira, billigt vitt vin från utlandet samt Bamsingarnas vän och räddare i nöden; kir-flarran. Mil efter mil avverkades längs E4:an ner till Jönköping där Rixväg 40 tog vid. Halv sju var sällskapet framme i Elloskatalogens sköte.

Borås islada är en liten mysig sak med läktare längs långsidorna, en sida sittplats och en sida ståplats. Vi tillresta Bajare intog vår anvisade plats och satte upp våra banderoller. Totalt var vi väl en ca 30 Bajare som tagit oss till hallen och vår sång ekade under dess tak.

Matchen började olyckligt. Efter bara några minuter låg vi under med 3-0. I ärlighetens namn var det inte bara det att Ellos spelade bättre än vårt lag, domaren (Niklas Persson) var bland det sämsta jag sett (värre än en bakfull Soumela). Helt klart är att han inte gillar Hammarby. T.ex. när Lindgren blir skallad blir han givetvis utvisad själv. Visserligen var vi på väg tillbaka i andra perioden men vid ställningen 4-3 slarvas det och Borås gör mål. Efter detta mål blir det aldrig riktigt intressant. Trots att vi på läktaren gör vårt bästa för att stödja killarna på isen slutar det med ännu en förlust.

Efter slutsignalen tackar vi trots förlusten laget och Kapten Lindgren glider fram till oss med några ord innan han skall in i omklädningsrummet för att sys. Det syns att laget är verkligen ledsna när de tar sig av isen och inte är det muntert bland oss fans heller.

Efter ett stopp för tankning och mat i utkanten av Ellos bär det iväg hem genom en närmast ogenomtränglig dimma. För att styra bort tankarna från förlusten börjar Mangan att planera resan till Nybro. Vid fyra-tiden är Tanten och jag hemma i Bollis, de andra har blivit avsläppta vid respektive bostad, bilen är städad och jag går hem till de mina.

Tack till ressällskapet, Bajarna från sydsverige som var på plats och till laget som alltid får en att känna sig välkommen genom sin närhet till oss fans.

Sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024