fredag, april 19, 2024

Poäng på bortaplan för J20

Det blev efter tre jämna perioder till slut hemmaseger för Haninge Anchors a-juniorer i den påföljande förlängningen och tyvärr kommer segermålet då Hammarby har en kille mer på isen. Men att få med sig en poäng hem är ändå inte fy skam i kvalserien där det kommer bli fullt krig om varje pinne.
Hammarby J20 kommer till spel med bara fem backar uppsatta på laguppställningen och det blir mycket speltid för dem. Från a-laget spelar backarna Tim Erlandsson och Richard Lundin samt anfallarna Pontus Okerblad Westin och Daniel Blomqvist Sjöholm, samtliga har åldern inne då det under kvalet inte används överåriga. I mål står bekantingen Ernst Adebo-Roos som sannerligen kommer att ha fullt upp under matchen.

Bägge lagen trevar sig fram i matchens inledning, i Bajens fall dröjer det en lång stund innan passningarna börjar hitta fram. I egen zon känns det ofta tveksamt och det under hela matchen då de unga håller sig på klubblängds avstånd till motståndarna istället för att gå in med kroppen. Målvakt Ernst är dock lysande och visar upp ett stort lugn när han motar allt som kommer i hans väg. Ju längre första perioden lider, desto mer av spelet styrs av Hammarby och det känns inte helt fel då Daniel Blomqvist Sjöholm efter 17 minuters spel gör 1-0 efter riktigt fint förarbete av Okerblad och Viktor Thim.

I andra perioden drabbas Bajen av en del utvisningar som gör att Haninge får ett spelövertag, de våra klarar bland annat av några sekunder i tre-mot-fem-spel. Skotten slutar 16-4 i hemmalagets favör vilket säger en del och Haninge får in en puck bakom Ernst efter en rörig situation framför Bajens kasse men målet godkänns inte. Perioden slutar 0-0 med Bajen i fortsatt ledning.

Efter några minuters spel kvitterar Haninge när en spelare tar sig in mellan våra backar och tekningscirklarna, skjuter ett skott (möjligtvis tar pucken i en av våra backar) som går in. Det är rätt lågt tempo och Hammarby har ett par numerära överlägen där det bara skapas ett fåtal lägen. Tiden flyter på och strax är de ordinarie 60 minuterna till ända.

Matchen går till fem minuters övertid och då Bajen, efter 1 minut och 44 sekunders spel, får chansen att spela med fyra utespelare mot tre är det ett gyllene läge att ta hem extrapinnen. I stället blir det Haninge som avgör i numerärt underläge efter tveksamt spel av de våra och det känns riktigt surt.

I Hammarby är det ett gäng spelare som står ut lite extra. Förutom a-lagsspelarna där Tim Erlandsson får gå av med skada under matchen gör anfallarna Viktor Thim, Petter Sahlström , Ludwig Wikman och Viktor €Harry€ Härstam ett gott intryck. Backarna Kevin Märlin och Kim Arnewing gör det bra matchen men framför allt är det målvakten Ernst Adebo-Roos som imponerar, han är utan tvekan Bajens bäste, kanske matchens, spelare denna kväll.

Domare Stenerfelt tar en del märkliga utvisningar och släpper igenom en hel del tveksamt men det drabbar bägge lagen så det är inget att haka upp sig på. Dock känns det att Haningespelaren som massakrerar vår målvakt i den tredje perioden kommer väl billigt undan med bara två minuter på botbänken.

Nu väntar en match på Zinken mot Nyköping, matchdag är satt till fredag men ingen tid är klar. Om det skall bli riktigt spännande för vår del känns det viktigt med helgjutna insatser på hemmais. Bamsingarna uppmanar att så många som möjligt tar sig till den varma oasen på Zinkensdamms IP och stöttar de våra. Känns dock riktigt tråkigt om nästa match krockar med fredagens vinprovning...

Bamsingarna sände matchen Haninge - Hammarby via webbradio. Lyssna gärna på matchen i efterhand:
[1:a perioden] [2:a perioden] [3:e perioden+OT] .mp3
Vi väntar även med spänning på J18:s spelschema i deras kval till regionseliten. Bamsingarna kommer att sända mer juniorkvalmatcher så håll utkik på hemsidan och i sociala medier för sändningstider.