torsdag, april 25, 2024

Skön seger och klart för vidare spel i ettan

Klackens meddelande till spelarna. Foto: Peter Jonsson.

Så var det klart, efter en till slut övertygande seger över Nacka är så Hammarby Hockey klara för fortsatt spel i ettan nästa säsong. Faktum är att hela fortsättningsserien är avgjord med två omgångar kvar förutom kanske lite justeringar placeringsmässigt.
Joakim Arnmark lite sådär småglad efter sitt 1-1-mål.

1:a perioden
Det blir en olycklig start för Hammarby när Nacka gör 0-1 efter bara 57 sekunders spel efter en tekning i Bajens zon där våra spelare är lite väl snälla och låter motståndarna ta sig in i slottet och skjuta och backhanda in returen bakom Johan Johansson. Joakim Arnmark rättar upp det hela när han dryga minuten därefter skjuter hårt från blå och Gustav Griborn släpper in 1-1. Det är lågt tempo och utan fart blir ofta stopp på offensiv blå men detta kommer att ändras ju längre matchen lider. Efter ett misslyckat powerplay för Bajen får de en ny chans tolv minuter in i matchen och då skjuter Emil Mårtensson in en flipperpuck i mål, 2-1, ledning i matchen och ett mål i numerärt överläge - mumsigt. Därefter har Hammarby definitivt taktpinnen i sin ägo. Bajen avslutar perioden med en man mindre på isen men ledningen kvarstår.

Jesper Kokkonen straffar Gustav Griborn.

2:a perioden
Nacka trycker på i det fortsatta powerplayspelet, de behåller trycket i en stund därefter i anfallszon men det ändras då Oscar Liljeroth hittar glödhete Emil Mårtensson som han kan raka in 3-1-pucken i mål. Strax därefter får Hammarby chansen i numerärt överläge igen och fastän riktigt snyggt spel av Kokkonen & Co ramlar pucken inte in. Då Nacka är fulltaliga igen slappnar de våra av och bortalaget tar chansen, sätter tryck i Bajens zon och reducerar till 3-2. Efter ännu ett riktigt snyggt powerplay för Hammarby blir Jesper Kokkonen störd på ett ojuste sätt när han kommer fri med Nackas keeper och domare Ekholm utdömer straffslag som Kokkonen förvaltar på bästa sätt när han   sätter upp pucken i krysset bakom en chanslös Griborn. Bajen klarar därefter av ett boxplay efter att ha haft lite för mycket folk på isen. Våra krigare skapar sedan avgjort mer än bortalaget och skotten i mittperren talar sitt tydliga språk: 21-8.

Dubbel-Johan strålande glad efter matchen.

Tredje perioden
Lite mer spel av raggarkaraktär, chanser uppstår men inga mål. Nacka försöker och lyckas tidvis att skapa tryck. Steve Gunnarsson är närmast att reducera då han sätter ett skott i ribban men Dubbel-Johan spikar igen kassen. Då Nacka tar ut keepern i slutet av perioden drar Joakim Arnmark pucken från egen zon rätt i Nackas kasse vilket fastställer slutresultatet till 5-2, Dubbel-Johan får assist på målet.

Glödhete Emil efter en av sina fullträffar.

En mycket välbehövlig seger för Bajen på alla sätt och vis. Vi vinner efter två torskar, vi gör mål och spelar bra i numerärt överläge främst då genom 1:a linan med Kokkonen, Paunio och Danielsson. Viktigast av allt är att Hammarby Hockey är klara för Division 1 2014/2015! Många spelare gör det bra idag, Mårtensson gör en toppinsats då han förutom två mål är riktigt het i alla situationer. Arnmark gör likaledes två mål, hans kvittering i första perioden var riktigt viktig. Ungdomarna Harlestam, Daniel Sjöholm och Okerblad spelar friskt hela matchen och tillbringar mycket tid i anfallszon. Johan Johansson känns stabil i kassen och räddar 19 av 21 skott.

Publikt är matchen riktigt dålig, bara 168 personer kommer till LW Hallen för att se Hammarby Hockey fixa nytt kontrakt. I klacken är det ändå bra drag, tack för det!

Fortsättningsserien vinns av Wings HC Arlanda (grattis) som går till playoff och det med två omgångar kvar. Väsby och Hammarby skall fastställa inbördes ordning under de återstående matcherna sen är det färdigspelat. Tumba, Gnesta och Nacka får kvala för att hålla sig kvar i ettan.

Nu är det en veckas uppehåll, på onsdag  i nästa vecka kommer Väsby på besök till LW Hallen, slut då upp gott folk!

Stabile Henrik Karlsson stångkorvbelönas.