lördag, april 20, 2024

Avslaget i Gnesta

Det blev definitivt inte tre perioders krig i onsdagens bortamatch mot Gnesta, närmare en gränsincident. Det låga tempot gjorde väl ingen Hammarbyare särskilt upphetsad, inte ens den avslutande straffläggningen kändes som ett riktigt crescendo.
Första perioden är kort sagt tråkig. Periodens enda mål kommer 6.42 då Gnestas Johan Ternström, som hängt med sedan division 3, styr in en puck bakom Johan Johansson. Fastän Hammarby vinner skotten med 11-5 känns det mer som om det är Gnesta som styr spelet. De får ner Bajen i ett lustempo och våra spelare håller håller i pucken en extra sekund så att många passningar kommer  när mottagaren kommit lite grann ur läge.

I andra periodens inledning är Gnesta det bättre laget, de grisar till det enligt gängse koncept och skapar mer. Hammarbys spel tenderar att bli bättre ju längre klockan tickar på och i powerplay kvitterar Tobias Beckman. Tyvärr åker vi på ett par utvisningar i den avslutande delen av perioden vilket gör att vidare forcering uteblir.

I tredje perioden kan vi stundtals skymta lite konstruktivt anfallsspel men trots två tillfällen i numerärt överläge blir det noll utdelning. I slutet av perioden tappas även en del koncentration i uppspelsfasen från egen zon och Gnesta får ett par gratischanser som de lyckligtvis inte kan ta vara på.

Matchen flyter igenom de fem minuternas förlängning utan minnesvärda händelser trots en minuts numerärt överläge för de våra.

Den avslutande straffläggningen för utdelningen av extrapoängen tas hem av Gnesta. Joakim Eriksson (som trots modesta 180 cm i längd ser dubbelt så stor ut) i Gnestas kasse som är riktigt bra matchen igenom håller tätt  och skarpskjutande backen Jesse Narva är den enda som får en puck i mål då han krutar på.

Nåväl, en poäng är bättre än ingen. Gnesta får matchen dit de vill och vi förmår inte att bryta stiltjen på isen. Kanske hade vi behövt Robin Jalkerud för att visa vägen och skapa energi. Tobias Beckman och Oscar Liljeroth blir lite ensamma i sina strävande att få fart på tillställningen. Alldeles för många av våra spelare blir helt anonyma pjäser på schackbrädet.

Publik: 217 själar räknas det till varav en klump Bajare som tagit sig till världens ände. Pluspoäng för det!

Även i omgångens övriga matcher gick det till straffar där Arlanda segrade över Väsby och Nacka tog två poäng i Tumba.

Stångkorvar
Väljer att själv dela ut dessa så här:
3 st till 19# Tobias Beckman - för slit och mål.
2 st till 3# Joakim Arnmark - trots missad passning från egen zon i slutet av tredje växer han hela tiden i mina ögon.
1 st till 31# Johan Johansson - krumbuktar sig till sista korven.
Domare Peter Sabelström är rätt okay i jämförelse med många andra av dem vi stiftat bekantskap med och får en extra rand i kostymen.