Det regnade när vi åkte och det regnade när jag gick hem, men i Eskilstuna sken solen.

Det regnade när vi åkte och det regnade när jag gick hem, men i Eskilstuna sken solen. 3 bussar varav en Bajen Fans som åkte på kryssning med Silja Line. När bussvärden Abbe allvarligt betonade att vi skulle röja med värdighet å inte tolererade något svineri skämtades det friskt om att bajsa på grund av tidigare incidenter det skrivits om. Ingen öl-försäljning men 77.an sålde sin nya skiva för 50kr. Ett stopp i Södertälje med snabbvisit på systemet så blev alla nöjda.
Blandade åldrar men väldigt många yngre. Det var kul och en kille berättade att det var hans första hockey-match. En av ungdomsledarna Stefan Amren tog micken och gjorde en insatts att informera om vikten av medlemskap i Bajen Fans Hockey. Resan dit var en av de trevligare varianterna av glad stämning med många bajensånger. -Sittplats ställ er upp... Bajenhumor som sig bör. Väl framme i Eskilstuna, en personlig favorit på vägarna, så sjöng vi -En bro, en bro...

Inget
Då det var ingen som ville/kunde skriva om denna match så får väl jag ta mitt ansvar.
Då det var ingen som ville/kunde skriva om denna match så får väl jag ta mitt ansvar. Men har inte förberett något med anteckningar om målskyttar mm så det blir en kort version av matchen.

Onsdagskvällen var det match igen mot Västerhaninge på Zinken. Då BF IF har spelat 8 matcher varav 7 har slutat 2 siffrigt till BF IF så man hade någon form av aning hur denna match skulle sluta. Då snackar jag inför matchen. Alla vet ju nu hur det slutade. Eller? Första perioden är det jämt mellan lagen men en viss spelövertag för BF IF. Men det är Västerhaninge som tar ledningen 1-0 i mitten av första. Men BF IF kvitterar innan periodpaus av min favorit, Tomas Lindgren. 1-1 efter första. Spelmässigt ja är det Bf IF som är lite trögstartade i början men Västerhaninge gör ett kanon jobb i försvaret.
Andra är det BF IF som spelar ut Västerhaninge men deras keeper är väldigt bra och räddar kvar Västerhaninge i matchen under den andra perioden. Men 2 mål får ändå Bajen under andra perioden och ledning 3-1 efter 2 perioder. En jämn match men med spelövertag av BF IF. Västerhaninge har ett bra försvars spel men lyckas inte åstakomma något framåt. I tredje hoppas man på ett målfyrverkeri  som i senaste matchen mot Tyresö men så blev det inte. några mål blev det. och matchen slutade 6-2 till BF IF.
Idag blev Benny Rönnelöw mållös vilket inte händer så ofta. Han brände även en straff i andra.

Stånkorvar:
går idag till målskyttar i BF IF.

1 stångkorv: Magnus Helander, 1 mål
2 Stångkorvar: Freddie Färm. 1 mål
3 Stångkorvar: Tomas Lindgren. 3 mål.

PS inte min bästa matchrapport men det var som sagt ingen som ville skriva och jag var oförberett så hoppas ni har överseende med detta.

/Kenta

Inget
Onsdagskvällen den 25 november med start klockan 20.30 ska Bajen Fans IF ta sig an Västerhaninge IF 1 inne i kalla Zinken.

Onsdagskvällen den 25 november med start klockan 20.30 ska Bajen Fans IF ta sig an Västerhaninge IF 1 inne i kalla Zinken. Västerhaninge ligger på en tredjeplats i tabellen med fem segrar och tre förluster (Älta som innehar fjärdeplatsen har bara spelat 5 matcher). I söndags när Bajen avfärdade Tyresö passade Västerhaninge på att på sin hemmaplan Hanvedens ishall slå Katrineholm med klara 8-1.

För Bajens del handlar det mest att få ihop tillräckligt många backar för att kunna genomföra matchen på ett adekvat sätt. Marcus Köhler fick dra ett stort lass förra matchen och Freddie Ferm gjorde ett helt godkänt inhopp som back. En seger mot Västerhaninge gör att tabellen ser ännu behagligare ut.

Passa på att köpa en plats i Bara Bajares och Bajen Fans bussar till Eskilstuna för 180 kronor vid deras souvenirbord.

Mot nionde raka!
Sverre

Inget
#9 Benny Rönnelöw.
#9 Benny Rönnelöw. Bilden från förra säsongen.

Till slut blev det en komfortabel seger mot Tyresö HK, vars ledare hoppat ur sina kostymer, men första perioden var troligtvis den mest oengagerade Bajen spelat denna säsong samtidigt som Tyresö satsade allt för att bjuda upp till dans. När så den feta damen sjungit visar det sig att första linan med Benny Rönnelöw i spetsen producerat det mesta som är värt att notera.

Inget
Tyresö HK - Bajen Fans IF
Söndag, 22 november, kl 20.00
Tyresö Ishall

Glada miner senast mot Vendelsö.

Att redan nu påstå att att Bajen vinner över Tyresö hockey ikväll vore förmätet men favoritskapet väger tungt på Södermalmlagets axlar. Så länge BF IF kan mönstra upp med tre femmor och våra målvakter är friska och krya blir de svårstoppade.

Inget
Uppdaterad: 2009-11-25 12.00

Då var det dags för vad som kan bli säsongens mesta bortaresa: Eskilstuna - BF IF, lördagen den 28 november kl 15.00 i Smehallen i den Sörmländska metropolen. Hallen som Eskilstuna HC delar med Linden Hockey tar 1 826 åskådare och inträdet är 20 kronor, rätt överkomligt enligt min mening.
Det är "Man ur huse" som gäller för Bamsingarna och alla andra supportrar till det bästa hockeygänget söder om nordpolen.

Bajen Fans och Bara Bajare arrangerar bussresa till matchen med avgångstid 10.00 från Gullmars för priset 180 kronor. Även SJ trafikerar E-tuna rälsledes men vad det kostar vet jag ej. Ett antal bilar åker enligt uppgift också till E-tuna så det är invasion som gäller!

Anmälningar till resan görs för Bajen Fans del i souvenirbutiken på Hornsgatan 98 senast torsdag, 26 november, kl 13.00.
Hos Bara Bajare bokas plats i Tifobutiken Lilla Nygatan 9 i G:a Stan, mellan kl 12-18 må - fr 12-15 lö. Går även ringa på 0762-460021.

Både Bajen Fans & Bara Bajare har öppet för bokning vid souvenirborden i ishallen på Zinken under matchen mot Västerhaninge, onsdagen den 25 november kl 20.30. Bara Bajare har redan fyllt sin buss första buss och den första av Bajen Fans bussar är i stort sett full så snabba på att boka plats!!!

Från Järna förra året.

Tillsammans kan vi slå Järna away från förra året då ca 800 Bajare samlades i Scaniarinken i Södertälje. Gör detta till en resa att minnas länge!

Länkar:

Bajen Fans: Sista info och pepp inför E-tuna!

#12.
#12. Ludde Lundin in action mot Vendelso.

Jag gillar att Bajen Fans Hockey slutat såsa sig igenom första perioden i sina matcher numera utan istället fokuserar på att trötta ut motståndarna från första nedsläpp, det känns mycket mer tryggt. En ny bekantskap, i alla fall för mig, var #22 Samuel Johansson, som tagit plats i laget. Välkommen!!!

Period 1
Bajen tar kommandot från början och första pucken trillar in i Vendelsös kasse efter 5.25 i numerärt underläge (jag tror att det är Freddie F. som sitter i fulbåset). Det är Benny Rönnelöw som sätter pucken i nät och Ludde Lundin får en pinne till i assistkolumnen.

Någon minut före detta har en spelare i motståndarlaget skjutit ett skott på Bajens burväktare Anton Söderquist långt efter en offsideavblåsning och blivit tillrättavisad av några spelare i Bajen. Delinkvinten ber därefter Anton om ursäkt.

Inget
BF IF tackar publiken efter den första (tränings)matchen
någonsin för laget. Observera frånvaron av logotyp och reklam.

Vendelsö IK som inlett säsongen ganska svagt är Bajen Fans Hockeys motståndare på torsdag. Matchen börjar 20.30 och spelas på Zinken.

Inget
Söndagen bjöds det ytterligare en match mot Graip i Slite ishall.
Där matchen var avgjord efter 15 minuters spel i första perioden då Bajen redan gjort 5-0 på Graip.
Med Bajens tunna trupp denna helg blev en tunnare då Alexander Schöld tvingades bryta matchen med en ryggskada.

Inget
Laget tar emot hyllningar efter uträttat storverk.
Laget tar emot hyllningar efter uträttat storverk. Foto: Kenta.

Lördagen spelades den första matchen mot Graip i Slite, Gotland.
Bajen ställde upp med endast 13 spelare + 2 målvakter.. Men vad gjorde det när Graip kom med samma uppställning typ.